Çorum

Engelli genç kızın sözleri yüreklere dokundu

07:51 25 Eylül 2020 6 Yorum Var
Engelli genç kızın sözleri yüreklere dokundu

Çorum'da yürüyemeyen, konuşamayan, hatta yemeği ve içeceği bir yudum suyu bile kendi başına içemeyen engelli genç kız, sosyal medya hesabında paylaştığı anlamlı sözüyle cümle aleme kararlılık örneği sergiledi.

Enise Etliktepe, bedenini saran engellerin tümünü yıkmak ve hayatta engel tanımamakta.  “Bir insan kendine güveniyorsa, o insan hiçbir engeli tanımaz, onu yapar.” cümlesini nakşetmiş ruhuna. 

Bir taraftan bakınca her türlü desteğe muhtaç durumda olmasına rağmen, müthiş bir çabayla uğraşıp burnuyla yazdığı cümleyle iç dünyasını bizlere yansıtıyor. Biz de bu paylaşımı herkese duyurmak için sütunlarımıza taşıyoruz. Gücümüz kuvvetimiz yerinde olduğu halde kendimizi çaresiz hissettiğimiz anlarda Enise’yi ve Enise’nin bu sözünü aklımıza getirmeliyiz. Aslında bu sözü herkes söyleyebilir. Hatta öyle ki bundan daha kavi sözlerle edebiyat parçalayıp, süslü cümleler kurabiliriz.  Hani demişya şair, bir söze bir de onu söyleyen ağıza bakarım diye. Bu söz Enise’nin diline, gönlüne çok yakışıyor. Çünkü iş olsun diye değil, bizzat duygularını ve inandığı şeyi iletiyor bize.  Bir gün bile gülün gözlerini kısmadı, o gözlerin üzerinde hilal gibi duran kaşlarını çatmadı. Hiçbir şey Enise’yi hayallerine ulaşmak için çabalamaktan yormadı.  İğne ile kuyu kazmak sözü bile Enise’nin hayata tutunma çabasını izahta aciz kalır. Ben Enise’nin çabasını ifade edecek değerde bir cümle bilmiyorum, fakat bildiğim bir şey varki, Enise’nin her hali deryalar kadar büyük öğretilerle ve örnekliklerle dolu.  Bu fotoğraf karesini Enise’nin gönlünden dökülen kararlılık cümlelerini yanyana getirdiğinizde ve Enise’nin engel boyutunun yüksekliğini de hesap ettiğinizde, buradan ruhunuza akan hayat ırmaklarının gönlünüzü huzura kavuşturduğunu hissedebilirsiniz. İşte o zaman armudun sapı üzümün çöpü babından gönlümüze yük ettiğimiz ne kadar engeliniz ve derdiniz varsa, bir daha şikayetlenmeye tövbe edip, hiçbir engeli engel saymazsınız.  Söze eden gönül, o sözün eri bir gönülse, mızrak gibi saplanır insanın yüreğine.  Seni seviyoruz gül yüzlü, gül bakışlı Enise. Ve senin hayata tutunmaktaki azmin ve kararlılığından örnek almaya kararlıyız. 

 

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey güzel insanlar önce Allah'ımıza cc güvenelim. Herşey onun izniyle oluyor. Sonrası sımsıkı vesilelere sarılalım. Insanın bu inanç ile kendinde oluştuğu güven güçlüdür. Bizi hareket ettiren melekler var. Sağlam irade bu olsa gerek
    Cevapla
  • İsmail Ataş 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah, Subhanallah. Sen büyüksün ya Rab.Var olan herbir uzuvlarımız için bizleri hakiki bir şekilde sana daima şükredenlerden eyle.Ya Rab bu bacımıza ve daha başka uzuvlarında engelli olanlara yardım eyle bizlerede böylelerinden ibret alanlardan eylesin. Rabbim ayrıca Anne ve Babasına vede aile efratlarına bol sabır ve güç kuvvet versin.
    Cevapla
  • Müslüman türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım spastik engelli kardeşimiz.benimde kızkardeşim var aynen bu şekilde.oyle masumlarki.insanin bedeni engelli olsunda zihniyeti engelli olmasın yeter ki.sizlere ne mutlu.insallah bizler cennette makamınıza ödeyeceğiz.kolay değil bir ömrü bu şekilde isyansız geçirebilmek...
    Cevapla
  • esmeraldo 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağlattın beni be kardeşim.Allah bütün müslümanların ve böyle çaresiz durumda olanlarìı korusun,yardımını ve merhametini bu ve böyle durumda olan kardeşlerimizin üzerine olsun.Hayırlı final at.
  • HİKMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Esasen bizler engelliyiz bu sözleri doğru kaynağından duyup!da idrak edemiyorsak
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözler gençlerin kulağına küpe olacak sözlerdir.Gençlere anlatmak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.