Denizli

Kale'de yöresel ürün pazarı açıldı

13:22 17 Ekim 2018
Kale'de yöresel ürün pazarı açıldı

Denizli'nin Kale ilçesinde eski pazar yerine Kaledavaz Yöresel Ürün Pazarı açıldı.

Belediye meclisi, ilçede cumartesi günleri kurulan ve yeri değiştirilen eski pazar yerine çarşamba günleri yöresel ürün pazarı açılmasını kararlaştırdı.

İlçe merkezinde eski pazar yerinde bugün itibarıyla açılan Kaledavaz Yöresel Ürün Pazarı'nda üreticiler, aracı olmadan pazara getirdikleri ürünü tüketici ile buluşturdu.

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, ilçede Tavas, Beyağaç, Muğla ve Karacasu'dan gelen vatandaşların da alışveriş yaptığı, yıllardır süregelen büyük bir pazar olduğunu belirtti.

Eski pazar yerine ikinci bir pazar açmak istediklerini vurgulayan Sağınç, şunları kaydetti:

"Her çarşamba günü eski kapalı pazar yerinde üreticimizin ürünlerini satacağı yöresel ürün pazarını açıyoruz. Ürettiğini sergilemek ve satıp ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen herkesi pazarımıza davet ediyoruz. Tarhanadan bulgura, biberden domatese, pekmezden nar ekşisine, turşusuna, zeytinine, zeytinyağına, nohuduna, fasulyesine, iğne oyasına, yazmasına varıncaya kadar aklınıza gelebilecek 'ben bunu yetiştiriyorum, ben bunu üretiyorum' diyebileceğiniz ne varsa pazarımızda yeri var, yeriniz var. Evinizde, bahçenizde ürettiğiniz, el emeği göz nuru işlediğiniz oyaları, el işlemelerini burada sergileyip satabilirsiz."

Sağınç, Kale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İlyas Barçın ve belediye meclis üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.