Rüyada yılan görmek ne demek? Rüyada yılanın kaçtığını görmek hayır mı, şer mi?

Rüyada yılan görmenin anlamı nedir? Günlük hayatta insanı dış etkenler kadar huzursuz edebilecek cinsten rüyalar vardır. Bu tip rüyalar günlerce huzursuz olmamıza neden olabilir. Ancak, rüya tabircileri yılan temalı rüyaların sanılanın aksine her zaman için kötü yorumlamıyor. Yılanın rengi (sarı yılan, beyaz yılan, siyah yılan) ve cinsi (çıngıraklı yılan vb.) gibi faktörler farklı yorumlara neden olabiliyor.

Rüyada yılan görmek ne demek? Rüyada yılanın kaçtığını görmek hayır mı, şer mi?
Rüyada yılan görmek ne demek? Rüyada yılanın kaçtığını görmek hayır mı, şer mi?
GİRİŞ 04.01.2022 19:34 GÜNCELLEME 04.01.2022 19:34

Rüyada yılan görmek nasıl yorumlanır? Ülkemizin ünlü rüya tabircileri bu konuyu tek bir açıdan değil, farklı açılardan ele almıştır. Gördüğünüz yılanın rengi; boyutu, cinsi gibi birçok faktör etkili olmaktadır. Halk arasında kötü şekilde yorumlanan bu rüya, insanı günlerce huzursuz edebilmektedir. Ancak, alanında uzmanlaşmış tabirciler için yılan görmek her zaman için kötü anlam ifade etmez. İşte, rüyada yılan görmenin yorumu.

Rüyada yılan görmek ne anlama geliyor? İyi mi, kötü mü?

Rüyada yılan görmenin birden çok anlamı vardır. Yılanın rengi, büyüklüğü ve nerede gördüğünüze varıncaya dek onlarca sonuca ulaşmak mümkün. Gördüğünüz yılanın rengi siyah ise, genelde bu rüyanın hayra vesile olacağı söylenir. Rengi sarı veya yeşil gibi daha açıksa, sizi bekleyen bir tehlikenin mümkün olabileceği vurgulanıyor. Ayrıca, rüyayı nerede gördüğünüz de son derece önemli. Ev içerisinde görülen yılan temalı rüyalar genelde hayra yorumlanmaz. Daha çok, kişinin yakın çevresinde bir düşmanın olabileceği kanaatine varılır. Eğer dış çevrede gördüyseniz daha farklı anlamlar mevcuttur.

Öte yandan, rüyanız boyunca yılanın ne şekilde davrandığı da son derece önem arz eder. Gördüğünüz yılan sizden kaçabilir, size saldırabilir veya siz yılanı imha edebilirsiniz. Bunun haricinde, yılanın hiç zarar vermediği rüya şekilleri de vardır. Peki, rüya tabircileri; rüyada yılan görülmesini nasıl yorumluyor? İşte, uzman yorumları…

Kirgil: “Yılan eğer avucunuzda ise…”

Türkiye’nin popüler rüya yorumcularından Mehmet Emin Kirgil, YouTube kanalında yayınladığı videoda yılan görmenin ne anlama geldiğini anlattı. Binlerce kişi tarafından takip edilen Kirgil, “Yılan eğer avucunuzdaysa rızkınızın bollaşmasına, yılan eğer elinizden akıp gidiyorsa harcamalarınıza dikkat etmeniz gerektiğine; yılan evinizde dolaşıyorsa nazar olduğu anlamına gelir. Yılan evinizde geziyorsa, evinize girecek bir fitneci, fesatçı bir kişinin sizi birbirinize düşüreceğini işaret eder. Yılan, başınızda çöreklenmişse, bekar olan kişinin evlenmesine; ayağınıza dolanmışsa, önünüzde bir yol varsa sakın gitmemeniz gerektiğine yorumlanır” dedi.

Duru: “Şeytan aracılığıyla ika edilen…”

Tıpkı Mehmet Emin Kirgil gibi rüya tabirciliği alanında uzmanlaşan Hüseyin Duru; bu tip rüyaların başka kişilere anlatılmaması gerektiğine dikkat çekiyor. YouTube’da konuyu derinlemesine inceleyen Duru: “Şeytan aracılığıyla ika edilen canavar gibi, rüyada vahşi hayvanlar görmek gibi, yılan görmek gibi rüyalar asılsız şeytani rüyalar olduğundan, görüldüğünde Cenab-ı Hakk’a sığınmak ve herkese anlatmamak gerekir. Herkese rüya anlatılmaz. Sevgili kardeşlerim, rüyada yılan görmek; kadına gizli düşmana, esenliğe, beyliğe ve kişinin geçimine işarettir” şeklinde konuştu.

Rüyada yılanın kaçması hayır mı, şer mi?

Bireyin, rüyasında yılanın kendisinden kaçtığını görmesi hayır olarak tanımlanır. Rüyada yılanın kaçması, uzun süredir mücadele edilen bir düşmandan kurtulmaya; evin ve hanenin huzur ve refaha kavuşmasına yorumlanır. Tabirci Mehmet Emin Kirgil, yayının devam eden bölümünde şu detayın altını çiziyor:

Yılan önünüzde yürüyor, gidiyor ise; yollarınızın açık olduğuna ve işlerinizin bereketleneceğine yorumlanır

Beyaz yılan görmek

Her rüyanın farklı yorumları olabileceği gibi yılan temalı rüyalarda da renk önemli bir unsurdur. Rüyanızda gördüğünüz yılan beyaz renkteyse bu arzuyu ifade eder. Uzun süredir arzuladığınız, peşinde olduğunuz bir isteğin gerçekleşmesi an meselesidir. Bu istek, herhangi bir istek olabileceği gibi; beyaz yılan genellikle hayır olarak vurgulanır.

Sarı yılan görmek

Rüyada sarı yılan görmek genellikle olumsuz yorumlanmaktadır. Sarı yılan, hastalıkla bağdaştırıldığı için bu rüyayı gören kimselerin sağlığına dikkat etmesi gerekmektedir. Ayrıca, sarı yılanın evinizden içeri girdiğini görmeniz de rüya tabircileri tarafından olumlu bir şekilde yorumlanmaz.

Çıngıraklı yılan görmek

Zehriyle en öldürücü yılanlar arasında sayılan çıngıraklı yılan, rüya aleminde taban tabana zıt bir anlam taşıyor. Uzmanlar, rüyada bu hayvanın görülmesini hayra yorumlarken; yakın zamanda alacağınız düğün davetiyesine işaret ediyor.

Caferi Sadık’ın (r.a.) yılan yorumu

Caferilik fıkhının kurucusu, Medine doğumlu Caferi Sadık (r.a.), rüyada yılan görünmesini ve bu rüyanın anlamını cemaatiyle paylaşmıştır. Sadık, yılanı gizli bir düşmanla bağdaştırırken; bazı durumlarda da saltanat, selamet ve zevce gibi anlamlar yüklemiştir. Bazı tabirlerde de yılan, sel manasına gelmiştir.

Rüyada yılan eti görmek

Vatandaşın merak ettiği bir diğer anlam da rüyada yılan eti görmek şeklindedir. Rüyanızda yılanın kemiğini, derisini veya etini görebilirsiniz. Bu etten iğrenebilir veya tüketebilirsiniz. Rüyada yılan eti görmek, düşmanın malı şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada yılanın insanın bacağına sarılması 

Rüyanızda herhangi bir yılanın bacağınıza sarıldığını, sizi çevrelediğini görebilirsiniz. Bu, oldukça yakınınızdaki bir düşmanı simgeler. Aile içinde veya ailenize oldukça yakınlıktaki bir kişi, size karşı halis duygular beslemeyebilir. Ayrıca, rüyada yılanın insanın bacağına sarılması, bahsi geçen kötü huylu kişiden tez zamanda kurtulmayı da işaret eder.

Rüyada yılanın konuşması

Rüyada yılanın konuşmasını görmek, kişinin düşmanlarıyla yüzleşeceğine; daha iyi insanlarla tanışacağına işaret edilir. Rüyada yılanın konuştuğunu görmeniz birçok farklı şekilde rivayet edilmektedir. Ancak, en çok bilineni etrafınızdaki zararlı insanlardan arınacağınız yönündedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?