Şahmeran duası oku! Ne için okunur? Şahmeran duası okumak günah mı? Zengin olmak için okunacak dua...

Şahmeran duası araştırılan dualar arasında yer alıyor Peki Şahmeran duası nedir? Panik atak hastalığına iyi gelen dualar arasında olan ve zengin olmak için okunan dualar içinde de yerini alan Şahmeran Duası'nın daha birçok hikmeti var. İşte Şahmeran Duası okunuşu ve anlamı...

Şahmeran duası oku! Ne için okunur? Şahmeran duası okumak günah mı? Zengin olmak için okunacak dua...
Şahmeran duası oku! Ne için okunur? Şahmeran duası okumak günah mı? Zengin olmak için okunacak dua...
GİRİŞ 26.04.2023 10:26 GÜNCELLEME 26.04.2023 10:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şahmeran duası, içinde Allah'ın isimlerinin zikredildiği oldukça araştırılan dualardan biri. Kimi İlahiyatçılar bu duanın panik atak gibi psikolojik hastalıklara iyi gelebileceğine işaret ederken, kimileri rızkı genişleteceğini ve zengin olmak isteyenlerin okuyabileceğini söylemiştir.  İşte detaylar... 

Şahmeran Duası

ŞAHMERAN DUASINI OKUMAK GÜNAH MI?

Ancak bu dua Kuran-ı Kerim'de geçmemektedir. Diğer yandan Me-sur dua diye bilinen Peygamber Efendimiz'in uygulayıp da ümmetine tavsiye ettiği dualar arasında da bulunmamaktadır. Ancak bu duanın içinde Esmaü'l Hüsna'ya yer verildiği için ve Allah'ın isimlerinin de şifa olması nedeniyle, Şahmeran Duası'nı okumanın faydalı olacağı düşünülmektedir. 

Ayrıca bu duanın içindeki bazı ifadelerin Allah'ın sıfatları içinde dahil olmadığı, bundan ötürü sakıncalı durum oluşturabileceği belirtilmiştir. Bu kapsamda duada yanlışlık olabileceği değil de, baskıda hata olabileceğinin tahmin edildiği ifade edilmiştir. 

ŞAHMERAN DUASI ARAPÇA VE TÜRKÇE OKUNUŞU 

Şahmeran Duası Arapça

Bismillahirrahmanirrahim.

Allahula ilahe illa huvel hayyul gayyum. Allahula ilahe illa huvel alliyul hakim. Allahula ilahe illa huve cemiul alim. Allahula ilahe illa huver rahmanirrahimelllahu la ilahe illa huvvev vahidul ehadullahu la ilahe illa huvel ferzül varid. Allahula ilahe illa huver raufur rahim. Allahula ilahe illa huvel azizirrahim. Allahula ilahe illa huvel zahirul batın. Allahula ilahe illa huvel ehadus samed. Allahula ilahe illa huvel fettahul alim. Allahula ilahe illa huvel azizul alim. Allahula ilahe illa huve henanul mennanud deyyan. Allahula ilahe illa huvel ğadirul gahir. Allahula ilahe illa huver rafiul alim. Allahula ilahe illa huver rabbul arşil azim. Allahula ilahe illa huvel melikul guddus. Allahula ilahe illa huvel hamdul mubin. Allahula ilahe illa huvel baisul varis. Allahula ilahe illa huvel esmaul husna huvel hayyu la ilahe illa huve faziul muhlisine lehuddin. Subhane firrahmetike velhamdulillahi rabbi alemin. Vela havle vela guvvete illa billahil azizil azim. 

Amin. 

Şahmeran Duası Türkçe Okunuşu

ŞAHMERAN DUASI ANLAMI

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

Şahmeran Duası Anlamı

Gerçek hayatın sahibi her şeye hayat veren ve her şeyi ayakta tutan Allah'tan başka ilah yoktur. Her şeyin sahibi ve her şeyden yüce Allah'ım, senden başka ilah yoktur. Sizli ve açık her şeyden haberi olan Allah'ım senden başka ilah yoktur. Her şeye çok merhametli olan Allah'ım senden başka ilah yoktur. Her şeyin tek yaratıcısı olan Allah'ım senden başka ilah yoktur. Eşi benzeri olmayan ve her şeyin varlığını bilen Allah'ım senden başka ilah yoktur. Yaratılanlara karşı merhametli ve şefkatli olan Allah'ım senden başka ilah yoktur. Her şeye galip gelen, istediği zaman ortada ve istediği zaman gizli yapan Allah'ım senden başka ilah yoktur. Tek olan ve hiçbir dengi olmayan Allah'ım senden başka ilah yoktur. Her şeyi hakkıyla bilen ve her şeyi hikmetle açan Allah'ım senden başka ilah yoktur. Yarattıklarına sonsuz iyilik ve merhamet veren Allah'ım senden başka ilah yoktur. Düşmanlarını kahreden Allah'ım senden başka ilah yoktur. Hakiki ilim sahibi  olan ve istediğini yükselten Allah'ım senden başka ilah yoktur. Büyük evrenin tek sahibi olan Allah'ım senden başka ilah yoktur. Övgü sahibi olan ve Hamd övgümüz ve hamdımız anca ve ancak sandır Allah'ım. Senden başka ilah yoktur. Tüm varlıkların gerçek varisi olan ve ölenleri diriltecek olan Allah'ım senden başka ilah yoktur. Tüm güzel isimler sana aittir. 

Şahmeran Duası Meali

GÜNDE KAÇ KERE OKUNMALI?

Bazı kaynaklar 7, 21, 41 veya tekli sayılarda okunmasını tavsiye etse birçok Alim dua ederken sayı verilmesini doğru bulmamıştır. Duanın sınırı yoktur. Allah'ın isimleri de edilen dualar da istenildiği kadar okunabilir. 

ŞAHMERAN DUASI FAZİLETLERİ

Şahmeran Duası Faziletleri

  • Duaların kabul olmasında etkilidir.

  • Muhabbet ve sevgiyi artırır. 

  • Psikolojik sıkıntılara iyi gelir.

  • Geceleri korkmayı engeller.

  • Rızkı artırır.

YORUMLAR 4
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Belirttiğiniz dua hangi kaynakta geçiyor? Hangi alimler tavsiye ediyor?
    Cevapla
  • erol/Antalya 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu duaların faydalı olduğunu söylüyorsunuz da neden koplamaya ya da kaydetmeye izin vermiyorsunuz. Bilmeyenler de istifade etse olmazmı.
    Cevapla
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi tasvip etmedim.
    Cevapla
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Şahmeran ile dua kelimelerinin yanyana zikri uygun değil. Kim koymuş bu ismi? Şahmeran İran Mitolojisine ait bir canlı ismi. alaka yok yani.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı