Kuran okumaya başlama duası | Kurana başlama duası Türkçe okunuşu...

Kuran-ı Kerim'i hatmetmeye niyet ettikten sonra Kuran'ı okumaya başlamadan önce yine Kuran'da yer alan ayetlerden oluşan hatim duası okunur. Kuran-ı Kerim'in baştan sona hatmedilmesi, Ramazan ayının gelenekselleşen en kıymetli ibadetlerinden biridir. Peki mukabeleye başlarken hangi dua okunur?

Kuran okumaya başlama duası | Kurana başlama duası Türkçe okunuşu...
Kuran okumaya başlama duası | Kurana başlama duası Türkçe okunuşu...
GİRİŞ 16.12.2022 11:25 GÜNCELLEME 16.12.2022 11:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Allah'ın merhametinin ve rahmetinin kullarının üzerinde olduğu, her duanın kabul olduğu Ramazan ayında Kuran-ı Kerim'in baştan sona okunması çok faziletlidir. Oruçlu olunan her günü Kuran okuyarak geçirmek ve Ramazan ayının sonunda Kuran'ı baştan sona hatmetmek Allah katında çok faziletli olduğu rivayet edilir. Ramazan ayında her gün Kuran okumak ya da yüksek sesle okuyan kişiyi takip etme geleneğine mukabele denir. Mukabeleye başlamadan evvel de Kuran-ı Kerim'in ayetlerinden oluşan bir dua okunması gereklidir.

Kuran-ı Kerim'i hatmettikten sonra hangi dua okunur? Hatim duası Arapça, Türkçe okunuşu ve anlamı...Kuran-ı Kerim'i hatmettikten sonra hangi dua okunur? Hatim duası Arapça, Türkçe okunuşu ve anlamı...

Mukabele Başlama Duası

Türkçe Okunuşu

Allâhümme bi’l-hakkı enzeltehû ve bi’l-hakkı nezel. Allâhümme ‘azzim rağbetî fîhi ve’c‘alhu nûran li-basarî ve şifâen li-sadrî. Allâhümme zeyyin bihî lisânî ve cemmil bihî vechî ve kavvi bihî cesedî ve’rzuknî tilâvetehû ‘alâ tâ‘atike ânâe’l-leyli ve etrâfe’n-nehâri va’hşurnî me‘a’n-nebiyyi salla’llâhu ‘aleyhi veselleme ve âlihi’l-ahyâr.

Türkçe Meali

Allah'ım! Sen Kur'an-ı hak üzere indirdin. O da böylece hak üzere indi. Allah'ım Kur'an'a karşı ilgimi artır. Onu gözümün nuru, gönlümün şifası, keder ve üzüntümün ilacı kıl. Allah'ım! Dilimi Kur'an ile süsle, yüzümü Kur'an ile güzelleştir. Bedenimi onunla kuvvetlendir. Ruhumu onunla diri tut. Mizanımı onunla ağırlaştır. Gece-gündüz sana itaat için Kur'an okumaya beni muvaffak kıl. Beni, Hz. Pyegamber Muhammed (S.A.S) ve O'nun hayırlı ehli beytiyle birlikte hasret.

Kuran-ı Kerim'i Hatme Başlarken Okunacak Dua

Türkçe Okunuşu

Rabbenâ âmennâ bi mâ enzelte vetteba’nâr resûle fektubnâ meaş şâhidîn.

Türkçe Meali

Rabbimiz! Senin indirdiğine iman ettik ve Peygamber’e uyduk. Artık bizi (hakikate) şahitlik edenlerle beraber yaz.

YORUMLAR 1
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Arapça okunuşu yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek