Ramazan'da hangi kanallarda hangi hocalar var? Kanal7, Ülke TV, TRT 1, iftar ve sahur programları...

Mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanlar, bu ayı en iyi şekilde idrak etmek için Kuran'ı Kerim ve dini sohbetler dinleyeceği programlar arıyorlar. Müminler, "Ramazan'da televizyonda hangi kanallarda hangi hocalar var?" sorusunun cevabını arıyor. Başta Kanal7 ve Ülke TV olmak üzere TRT 1, ATV, Kanal D ve daha birçok kanallardaki iftar ve sahur programlarını sizler için derledik. İşte Ramazan ayında izlenebilecek TV programları...

Ramazan'da hangi kanallarda hangi hocalar var? Kanal7, Ülke TV, TRT 1, iftar ve sahur programları...
Ramazan'da hangi kanallarda hangi hocalar var? Kanal7, Ülke TV, TRT 1, iftar ve sahur programları...
GİRİŞ 04.04.2022 11:59 GÜNCELLEME 04.04.2022 11:59
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ramazan ayı tüm bereketi ve güzellikleriyle bu sene de geldi çattı. Bu mübarek ayı en güzel şekilde geçirmek isteyen milyonlarca Müslüman, hangi programları seyrederek en iyi şekilde istifade edebileceğini merak ediyor. Müminlerin birçoğu "Ramazan'da hangi kanallarda hangi hocalar var?" sorusunu soruyor. Başta Kanal7 olmak üzere TRT 1, ATV, Kanal D, ÜLKE TV gibi kanallarda yayınlanacak programlar belli oldu. Tüm İslam Alemi için işte Ramazan ayında izlenip, istifade edilecek iftar ve sahur programları....

Ramazan Ayında İzlenebilecek Programlar!

Her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan ayında birçok kanalda iftar ve sahur programları gerçekleştirilecek. 2 Nisan Cumartesi sabaha karşı sahura kalkıldığında ve aynı günün akşamında iftar için sofraya oturmaya hazırlandığında izlenecek sahur ve iftar programları şu şekilde,

Sahur Programları

  • Kanal 7 | Mustafa Karataş İle Sahur Vakti

  • Ülke TV | Uğur Arslan ile Sahur Vakti

  • TRT 1 | Sahur Bereketi (Serdar Tuncer)

  • ATV | Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Sahur

  • Kanal D | M. Fatih Çıtlak ile Sahur Vakti

  • Star TV | Halil Necipoğlu ile Ramazan Bereketi

İftar Programları

  • Kanal 7 | İftar Saati (Necmettin Nursaçan Hoca)

  • Ülke TV | Hayati İnanç ile İftar Saati

  • TRT 1 | Ramazan Sevinci (Serdar Tuncer)

  • ATV | Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile İftar



ÜLKE TV'den Sahur Vaktine Özel Program!

Rahmet, mağfiret, dayanışma ve paylaşma ayı Ramazan’ın coşkusu,  “Uğur Arslan’la Ülke’de Sahur Vakti” programı ile ekrandaki yerini alıyor. Ülke'de şehir şehir Ramazan kültürü, din adamları ve sanatçılarla Ülke TV stüdyolarına taşınacak.

Müslüman âleminde sabır, ibadet, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak kabul edilen Ramazan ayının heyecanı “Uğur Arslan’la Sahur Vakti” ile Ülke TV ekranlarında yaşanıyor. Ramazan ayı  boyunca her gece canlı yayınlanacak olan programda Arslan, birbirinden değerli konuklarla birlikte merak edilen konulara açıklık getirecek. Ayrıca sevilen sanatçıların da eşlik edeceği programda, insan ruhunu dinlendiren ve huzura erdiren ilahiler seslendirilecek.

Uğur Arslan’ın sunumu, değerli konukların katılımıyla “Ülke’de Sahur Vakti” Ramazan ayı boyunca her gün, canlı yayınla 04.00’de Ülke TV’de…

Kanal 7 ve Ülke TV Ramazan'da Bir Başka!

Bu sene Ramazan ayı münasebetiyle Ülke TV ve Kanal 7 ekranlarında gerçekleşecek olan programlar bir başka güzel. Ramazan ayı boyunca Kanal 7 ekranlarında iftar saatinde Necmettin Nursaçan Hoca izleyicilerle buluşacak. Sahur saatinde ise Mustafa Karataş Kanal 7 ekranlarında olacak. Ülke TV'de ise Ramazan ayı boyunca iftar saatinde Hayati İnanç ekran başındaki izleyiciyle birlikte olacak. Sahur vaktinde ise Uğur Arslan Ülke TV ekranlarında seyircilerin misafiri olacak. İftar ve sahur programlarının yanı sıra yemekten, gezmeye, sağlık yaşamdan dünya mutfağına bir çok içerik Kanal 7 ve ÜLKE TV ekranlarından izleyici ile buluşacak. İşte Ramazan ayına özel hazırlanan programlar;

Nermin'in Enfes Mutfağı (Hafta içi)

Gündüz kuşağının en çok takip edilen ve sevilen isimlerinden birisi olan Nermin Gül’ün sunumuyla ekrana gelen Nermin’in Enfes Mutfağı hafta içi izleyicisinin gününü renklendirecek. Benzersiz ve lezzetli iftar menülerini ekrana taşıyacak olan Nermin Gül, vereceği püf noktalarıyla günlük yaşamda karşılaşılan sorunlara çözüm bulacak.

Nermin'in Enfes Mutfağı – 11 Kasım 2021 - Dailymotion Video

İstanbul'un En Tarihi Camileri Kanal7 Ekranlarında Gezilecek!

İslam tarihinde önemli anların yaşandığı mekanlar, İstanbul’un camileri ve İslam coğrafyasından Ramazan manzaraları Dünyayı Geziyorum’la her Pazar 15:10’da izleyiciye aktarılacak. Yıllardır yaptığı programlarla dünyayı izleyicisinin ayağına getiren Özlem Tunca Dünyayı Geziyorum’la Ramazan’a özel görüntülerle ekrandaki yerini alacak.

Türk ve Dünya Mutfağını Kanal 7 Ekranlarından Takip Edin!

Birbirinden ilginç yemekler, geçmişten bugüne taşınan yöresel tarifler Yasin Esirgenç’in sunumuyla Dünyanın Tadı ile ekrana taşınacak. Türk ve dünya mutfağının seçkin lezzetleri her Cumartesi 15:10’da izleyicisiyle buluşacak.

Anadolu'yu Adım Adım Takip Edin!

Ekranların sevilen ismi Kürşat, Ramazan’da da Anadolu’yu karış karış gezecek. Türkiye’nin farklı bölgelerinden farklı kültürleri gözlemleyen Kürşat, Anadolu’nun Ramazan geleneklerini her Cumartesi 11:30’da Gündüz Gece ile izleyicisine sunacak.

Sağlıklı Bir Ramazan İçin Harekete Geçin!

Verdiği sağlık dolu bilgilerle izleyicisinin yaşam kalitesini arttıran Dr. Feridun Kunak, Dr. Feridun Kunak’la Evlerinize Sağlık ile sağlıklı bir Ramazan için ipuçlarını ekrana getirecek. Dr. Feridun Kunak’la Evlerinize Sağlık her Cumartesi 13:10’da Kanal 7’de olacak.

"Bahar Kapıda" Ramazan'a Özel Yayınlanacak

Kanal 7 ekranlarının sevilen yüzü Bahar Gelir, Ramazan’da da Bahar Kapıda ile Türkiye’yi gezmeye devam edecek. Gittiği yerlerde kah güldüren kah duygulandıran Bahar Gelir, Anadolu insanının güzelliğini her Pazar 11:30’da izleyicisinin beğenisine sunacak.

İftardan Hemen Önce Ülke TV Ekranlarında!

İlahiyatçı Yazar Dr. Erkan Aydın, Ülke TV ekranlarında “Bursa’dan İftara” programıyla Ramazan’ın maneviyatını izleyiciye aktarmaya geliyor. Köklü geçmişi ile tarih ve kültür kenti Bursa’da yer alan Yıldırım Medresesi’nden ekrana taşınacak olan programda Ramazan’ın bereketli sofralarına misafir olunacak.

Aydın, birbirinden değerli ilahiyatçı ve din adamlarıyla birlikte insan hayatında yer eden önemli meseleleri canlı yayında ele alacak. Programda ayrıca akıllara takılan sorulara yanıt aranacak. Erkan Aydın’la Bursa’dan İftara, Ramazan ayı boyunca iftardan hemen önce 18.30'da canlı yayınla Ülke TV ekranlarından yayınlanacak.

Ramazan Programları için TV Frekansları

Kanal 7 Frekansı

HDUydu Türksat 4A
Frekans 12103
Sinyal Oranı 8333
Polarizasyon H (Horizontal) - Yatay Doğu
FEC 2/3
Audio PID 2625
Video PID 2525
Kapsama Alanı Doğu

TRT 1 Frekansı

TÜRKSAT 4A
Frekans 11794
Polarizasyon V(Dikey)
Sembol Oranı 30000
FEC 3/4

ATV Frekansı

Uydu Türksat 4A
Frekans 12053
Sinyal Oranı 27500
Polarizasyon H (Horizontal) - Yatay Doğu
FEC 5/6
Audio PID 1405
Video PID 1305
Kapsama Alanı Doğu

Kanal D Frekans


Uydu Türksat 4A
Frekans 12245
Sinyal Oranı 27500
Polarizasyon H (Horizontal) - Yatay TR
FEC 5/6
Audio PID 201
Video PID 101
Kapsama Alanı TR

Star TV Frekansı


Uydu Türksat 4A
Frekansı 12015
Polarizasyon H - Yatay
Kapsama TR
SR 27500
FEC 5/6
Tip SD

YORUMLAR 17
  • ramazan t. 2 yıl önce Şikayet Et
    mustafa karataş ı hala ne den çıkartırsınız çok ilginç. kaç tane reddiye yapıldı; mutevatir hadisleri inkarı ile ilgili. şaka gibisiniz.
    Cevapla
  • Abdulsamet Poyaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerede Lalegül Tv orada kıymetli hocalar var neden onlarda paylaşılmaz.
    Cevapla
  • Gariban 2 yıl önce Şikayet Et
    Din Sadece Allah İçin Anlatılmalıdır ki İnsanlar Üzerinde Tesirli Olsun. Yoksa İmam Ne Derse Desin Cemaat Bidiğini Okur.
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Ramazanda biraz tv den uzaklaşmamız iyi olacak gibi..
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Döngeloğlundan sonra Nursaçan gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı