Ramazan'ın 11. günü yapılacak ibadetler! Okunacak dualar ve tesbihatlar...

Ortalarına doğru geldiğimiz Ramazan'ın 11. günü yapılacak ibadetlerinin bir araya getirdik. Tövbe kapılarının açık olduğu bu ayda yapılacak ibadetlerin ehemmiyeti oldukça büyük. İşte Ramazan'ın 11. gününde yapılması gereken ibadetler...

Ramazan'ın 11. günü yapılacak ibadetler! Okunacak dualar ve tesbihatlar...
Ramazan'ın 11. günü yapılacak ibadetler! Okunacak dualar ve tesbihatlar...
GİRİŞ 12.04.2022 09:42 GÜNCELLEME 14.04.2022 15:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluş olarak tanımlanan Ramazan ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde yapılacak ibadetler de sıkça araştırılıyor. Tövbe kapılarının açık olduğu ve şeytanların bağlı olduğunun aktarıldığı bu ayda her gün ayrı ayrı ibadetlerle Allah'a sığınılıyor ve ondan af dileniyor. 

İşte Ramazan'ın 11. günü yapılacak ibadetleri... 

Kuran 11. cüz oku! Kuran 11. cüz kaç sayfa? 11. cüz oku bilgisayar hatlı...Kuran 11. cüz oku! Kuran 11. cüz kaç sayfa? 11. cüz oku bilgisayar hatlı...

Ayrıca Ramazan'ın 11. günü yapılan mukabeleye de buradan ulaşabilirsiniz...

SAHURA KALKINCA NAMAZ KILMAK...

Ayrıca kaza namazlarının da aksatılmaması gereken bu ayda, sahura kalkınca kılınan teheccüd namazı oldukça maneviyatı artıracaktır. 

Öyle ki, teheccüd namazı ile ile ilgili İsra Suresi'nin 79'uncu ayetin şöyledir. 

"Gecenin bir vaktinde kalkıp kendine mahsus nâfile bir ibadet olarak da namaz kıl ki, rabbin seni övülmüş bir makama yükseltsin." 

Gece namazı

11. TERAVİH NAMAZI KILMAK 

Ramazan'ın sembolü haline gelen teravih namazının sevabının çok büyük olduğu bilinmektedir. Yatsı namazının ardından kılınan 20 rekat olan bu namaz olan, Peygamber Efendimiz zamanında da sahura kadar uzun uzun kılındığı bilinmektedir. 

Öyle ki teravih namazıyla ilgili, şu hadis aktarılmıştır:

Faziletine inanarak ve mükâfatını umarak Allah rızası için Ramazan gecelerini ibadetle geçiren (teravih namazını kılan) kimsenin geçmiş günahları bağışlanır. (Buhari, İman, 27)

Teravih namazı

11. GÜN YASİN SURESİ 

Ramazan'da 30 gün boyunca farklı bir niyet ile okunan Yasin-i Şerif'in sevapları bilinenlerin çok daha ötesinde. Her gün okunacak Yasin Suresi kişinin maneviyatını güçlendirecektir. 

Öyle ki Yasin Suresi'ne ilişkin aktarılan hadis şöyledir:

"Her şeyin bir kalbi vardır. Kur'ân'ın kalbi de Yâsin'dir. Kim Yâsin'i okursa, Allah onun okumasına, Kur'ân'ı on kere okumuş gibi sevap yazar" (Tirmizî, Fedâilu'l-Kur'n, 7; Dârimî, Fedâilu'l-Kur'ân, 21).

Yasin Suresi oku! Yasin-i Şerif Arapça oku! Yasin Suresi Arapça okunuşu... Yasin Suresi oku! Yasin-i Şerif Arapça oku! Yasin Suresi Arapça okunuşu...

11. GÜN TESBİHATLARI

Ramazan 11. günü çekilecek tesbihlerde de bol bol tövbe-i istiğfara devam edilmelidir. Bunun yanı sıra 'Ya Ğaffara'z Zünub' (Ey günahları en çok affeden Allah'ım) çekilebilir. 

Ramazan'ın 11. günü çekilecek tesbih

YORUMLAR 2
  • eşrefsencer 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaynak !?
    Cevapla
  • misafir58 1 yıl önce Şikayet Et
    peygamber efendimiz Hz. hasan derken; ?????? hatalı yazıldıysa düzeltelim kasıtlı yazıldıysa ALLAH ıslah eylesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!