Kurban Bayramı mesajları: WhatsApp ve Telegram için fotoğraflı ve resimli sözler

Dünya genelindeki 1,57 milyar Müslüman Kurban Bayramı için geri sayıma başladı. Ülkemizde de kurbanlık pazarları ve mezbahalar kurulurken, milyonlarca Müslüman kurban ibadetlerini yerine getirmeye hazırlanıyor. Bunun dışında Kurban Bayramı mesajlarına da yoğun ilgi gösteriliyor. WhatsApp ve Telegram gibi uygulamalar, fotoğraflı ve resimli sözler paylaşmak için oldukça ideal. İşte, Kurban Bayramı boyunca kullanabileceğiniz gönderiler…

Kurban Bayramı mesajları: WhatsApp ve Telegram için fotoğraflı ve resimli sözler
Kurban Bayramı mesajları: WhatsApp ve Telegram için fotoğraflı ve resimli sözler
GİRİŞ 07.07.2022 17:27 GÜNCELLEME 07.07.2022 17:28

9 Temmuz Cumartesi gününden 12 Temmuz Salı gününün İkindi Namazı vaktine kadar ülkemizdeki ve dünyadaki Müslümanlar, Allah’a (c.c.) yaklaşabilmek için kurban ibadetlerini yerine getirecek. Bunun için günler öncesinden şehirlerde kurbanlık pazarları kurulmuş ve alıcı ile satıcı arasında pazarlıklar yapılmıştı. Bu pazarlıklar dinen uygun görülen saate kadar devam edecek. Bayram coşkusunu birlikte geçirmek isteyen, ancak ailesinden veya yakınlarından uzakta olan Müminler de Bayram dileklerini WhatsApp ve Telegram aracılığıyla iletiyor. Türkiye’de de sıklıkla kullanılan bu iki uygulama üzerinden fotoğraflı ve resimli sözler paylaşılıyor. İşte, Kurban Bayramı boyunca yakınlarınıza ve sevdiklerinize gönderebileceğiniz mesajlar ve sözler…

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI WHATSAPP VE TELEGRAM

Tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutlarım. Bu bayramın mutluluğa ve sevince vesile olmasını temenni ediyorum.

Kurban Bayramının ülkemizde ve dünyadaki tüm Müslüman ülkelerde huzur içerisinde geçirilmesini diliyorum.

Bayramda sevdiklerimize daha çabuk kavuşabilmek için otoyollarda hız yapmamaya dikkat edelim. Unutmayın, tıpkı bir atasözünde de geçtiği gibi ‘Hızlı giden araba yan yuvarlanır.’

Kurban Bayramı mesajları

Konu komşuyla muhabbetin daha da güçlendiği, paylaşmanın ve dayanışmanın anlam bulduğu Kurban Bayramı hayırlara vesile olsun.

Ailenizle, sevdiklerinizle ve yakınlarınızla geçirebileceğiniz bir Kurban Bayramı yaşamanızı ümit ediyorum.

Bayram coşkusu ve neşesi ailenizdeki mutluluğu daha da arttırır inşaAllah.

Kurban Bayramı Telegram

Kurban Bayramınız mübarek, yüreğiniz saadet; haneniz bereketli olsun.

Bu bayramda gurbette olup sevdiklerine kavuşamayan tüm Müslüman kardeşlerimizin de Kurban Bayramını kutlarım. Rabbim tez zamanda yakınlarınızla kavuşmanızı nasip etsin inşaAllah.

Bayram namazında, ibadetlerimizde ve muhabbetimizde birbirimizi eksik etmeyelim. Dualar edelim. Edelim ki Allah’a (c.c.) daha da yakın olalım.

Kurban Bayramı WhatsApp

Allah (c.c.) kestiğimiz kurbanları kabul ve makbul eder inşaAllah.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.) Kurban Bayramı namazından dönünceye dek bir şey yemezmiş. Allah’ım bize de Efendimizin yolundan gitmeyi, onun sünnetini ömrümüzce yaşamayı nasip eyle.

Allah’ım bu mübarek günde işlenecek en hayırlı amelin uğruna, rızan için kurban kesmek olduğunu biliyoruz. Allah’ım bizi vacip olan bu amelle şereflendir. Âmin.

Allah’ım, İbrahim Aleyhisselamın sünneti olan kurban ibadetini dünyadaki cümle Müslümanlar için nasip eyle.

Teslimiyetin, dünyalık mal ve mülkten vazgeçişin; onurlu bir duruşun simgesidir kurban. Müslüman kardeşlerimin Kurban Bayramını kutlarım. Bayramınız mübarek olsun.

Kurban Bayramında farz olan, sünnet olan; vacip olan ibadetlere her zamankinden daha fazla ağırlık vermek cümlemizin nasibi olur inşaAllah. Ünlü İslam âlimi İbn Mace, günümüze dek uzanan bir Hadis-i Şerif’te Efendimizin (s.a.v.): “Ramazan ve Kurban Bayramının gecelerini ihya eden kimsenin kalbi, kalplerin öldüğü gün ölmez” diye buyurduğunu aktarmıştır.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı