MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI | Dualı, Anlamlı, Kısa; Trend ve Birbirinden Güzel Fotoğraflı Mevlid Kandili Sözleri...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2022 yılı dini takvimine göre Rebiülevvel ayı 27 Eylül Salı günü itibariyle başladı. 7 Ekim Cuma günü de Mevlid Kandili olarak geçiyor. İslam Coğrafyası için önem arz eden bu manevi gün öncesinde dostluk bağları da güçleniyor. İşte, Kandil günü kullanabileceğiniz birbirinden güzel, dualı; anlamlı, kısa mesajlar ve fotoğraflı sözler!

MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI | Dualı, Anlamlı, Kısa; Trend ve Birbirinden Güzel Fotoğraflı Mevlid Kandili Sözleri...
MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI | Dualı, Anlamlı, Kısa; Trend ve Birbirinden Güzel Fotoğraflı Mevlid Kandili Sözleri...
GİRİŞ 07.10.2022 16:12 GÜNCELLEME 07.10.2022 16:12

Hazreti Muhammed (S.A.V.) Efendimizin dünyaya gelişinin tezahürü olarak kutlanan Mevlid Kandili, bu yıl 7 Ekim Cuma gününe denk geliyor. Her yıl Rebiülevvel ayının 11'inci gününde Mevlid kutlamaları İslam coğrafyasında ibadetle geçirilmektedir. Bu huzur dolu günde Müminler, sosyal medya uygulamaları aracılığıyla Mevlid Kandili mesajlarını paylaşıyor. İşte, dualı; anlamlı, kısa, trend ve birbirinden güzel fotoğraflı ve resimli sözler!

MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI

Tüm Alem-i Cihan'ın Mevlid Kandilini kutlar, ailemize; hanelerimize bereket getirmesini Yüce Allah'tan (C.C.) temenni ederim.

Mevlid Kandili'ni ibadet ederek geçiren, ellerini Yüce Allah'ın (C.C.) huzurunda açan; gönülleri iman dolu, dilleri duadan yana tüm Müminleri bağışla inşaAllah Rabbim. Amin.

Ademoğlunun huzura erdiği, aile büyükleriyle hasbihal ettiği; dargınlıkların ve kırgınlıkların sonlandığı Mevlid Kandilinin bereketiyle idrak etmesi inşaAllah tüm kardeşlerimize nasip olur.

Öyle bir sembol ki, Alem'i nuruyla ışıldatmış; cehaletle bir ömür savaşmış, doğrunun peşinden gitmiş Efendimizin (S.A.V.) dünyaya gelişidir Mevlid. Rabbim, bu Kandil gününde ettiğimiz tüm duaları Evliyalar katında kabul eyle. Mevlid Kandiliniz kutlu olsun!

Allah'ım, habibinin Dünya'ya geldiği bu mübarek günde; bu maneviyat şelalesi Mevlid Kandili gününde biz aciz kullarını bağışla. Amin.

Hastalığı sebebiyle Mevlid Kandilini ibadet edemeden geçiren kardeşlerimize Eş-Şafii sıfatınla şifa ver. Biz kullarını sonsuz şefaatine nail eyle Rabbim.

Rabbim bizi tüm samimiyetiyle senin huzuruna gelen, sana ellerini açan; senin huzurunda rükuya, secdeye varan kullarından eyle. Allah'ım (C.C.) sen büyüksün! Şu Mevlid Kandili gününde nefsine yenilip huzuruna gelmekte aciz kullarını ıslah eyle. Kandiliniz mübarek olsun.

Kul, maneviyat ırmağına kapıldı mı önce Elif, sonra Vav olur. Kul, nefsine söz geçirdi mi özüne döner; yaptığı tüm ibadetlerden keyif alır. Mevlid Kandilinizi kutlarım.

İslam Coğrafyasında gayrimüslimlerin kallavi tahakkümü altında ezilmiş tüm din kardeşlerimizin Mevlid Kandili mübarek olsun.

Rabbim, şu mübarek Mevlid Kandili gününde biz aciz kullarının ana-babalarımıza hayırlı birer evlatlar olmasını nasip eyle. Kandiliniz kutlu olsun!

Mevlid Kandili gününde ellerimizi semaya, gönüllerimizi duaya; kalplerimizi takvaya açtık. Kandilimiz kabul, dualarımız makbul olur inşaAllah.

"Kul, ana babaya dua etmeyi terk ettiği zaman rızık ondan kesilir" (Ramiz, Hadis-i Şerif)

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Mevlid Kandilimiz mübarek olsun.

Cennete ilk çağrılacak olanlar, varlıkta da darlıkta da Allah'a en çok hamd edenlerdir. (Hadis-i Şerif)

Allah'ın rahmeti ve bereketi sizinle olsun. Gönül güneşiniz hiç solmasın. Yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun; makamınız Firdevs olsun. Kandiliniz kutlu olsun!

Semanın kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, Rabbim biz kullarına güç ver; sana dua etmek için; habibinin yoluna revan olmak için; nur-u cemalini bir kez olsun görebilmek için... Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

Gül sevdanın tacıdır. Her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Efendimizi (S.A.V.) hatırlatır. Onu hatırlatana gül koklatır. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

Rabbim bizi özünden iman edip gözünden düşmeyen kullarından eylesin. Mevlid Kandiliniz kutlu olsun!

Şükür ki onun ümmeti, şükür ki O'nun kulu olduk. Mevlid Kandinizi kutlarım.

"Ant olsun, Allah'ın resulünde sizin için Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar için ve Allah'ı çok ananlar için güzel bir örnek vardır" (Ahzab, 21)

"Ve şüphesiz en son varış Rabbinedir" (Necm, 42)

MEVLİD KANDİLİ 2022 NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2022 yılında internet üzerinden yayınladığı dini takvime göre, Mevlid Kandili bu sene 7 Ekim Cuma günü idrak edecek. Bu tarih Rebiülevvel ayının 11'inci gününe denk gelmektedir.

MEVLİD KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın fetva sayfasında ve İslam Ansiklopedisi'nde Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasına yönelik bir açıklama metni yer almıyor. Fakat bazı kaynaklarda bu manevi günü oruçlu geçirmenin güzel davranış olacağı belirtiliyor.

MEVLİD NE DEMEK?

Arapça kökenli bir kelime olan mevlid, doğum yeri ve zamanı anlamına gelmektedir.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...