Hava saldırısında 35 IŞİD militanı öldürüldü

IŞİD'a ait 2 karargah ve toplanma merkezine yapılan hava saldırısında 35 IŞİD'linin öldürüldüğü bilgisi doğrulandı.

GİRİŞ 24.07.2015 12:00 GÜNCELLEME 24.07.2015 13:08
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Suriye sınırındaki hudut karakoluna dün IŞİD militanlarının ateş açıp astsubay Yalçın Nane'yi şehit etmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri misliyle karşılık verdi. Savaş uçaklarının Bab Bölgesi'nde IŞİD'a yönelik bombardımanında iki karargah ile bir toplanma merkezi vuruldu, en az 35 IŞİD militanı öldü. Mehmetçik, Karkamış'ın karşısındaki Cerablus'taki IŞİD hedeflerini de vurdu.

Sınırdaki Oğuzeli Alayı'na bağlı Dağ Hudut Karakolu'na dün saat 13.30 sıralarında IŞİD militanlarının ateş açması sonucu Astsubay Yalçın Nane şehit oldu, 2 uzman çavuş da yaralandı. Hemen ardından karşılık veren Mehmetçik, ateş açan IŞİD militanlarından birini silahıyla birlikte ölü ele geçirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri angajman kuralları gereği karşılık vererek tank atışlarıyla IŞİD mevzileri vuruldu.

Sınırdan aralıklar silah sesleri gelirken, Türk Hava Kuvvetleri gece yarısından sonra IŞİD'in kontrolü altındaki Bab Bölgesi'ne operasyon düzenledi. Diyarbakır 8'inci Ana Üs Komutanlığı'ndan saat 03.12'de havalanan 3 F- 16 savaş uçağı, saat 03.40'dan saat 03.53'e kadar, istihbarat çalışmaları ve İHA'lar tarafından önceden belirlenen IŞİD hedeflerini güdümlü bombalarla vurdu. Operasyona katılan uçaklar saat 04.24'te üslerine döndü.

35 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜ

Kilis'in merkeze bağlı Seve Köyü karşısında bulunan Bab Bölgesi'ndeki bombardımanda IŞİD'in iki karargahı ile bir toplanma merkezi vuruldu. Sabaha karşı toplanma merkezine gelen IŞİD militanlarından 35'inin bombardımanda öldüğü bilgisi alındı.

CERABLUS'TAKİ HEDEFLER DE VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün gece IŞİD'e karşı operasyonunda, Gaziantep'in Karkamış İlçesi karşısında bulunan IŞİD kontrolündeki Cerablus'taki hedefler de saat 23.30'dan itibaren tank ve obüslerle ateş altına alındı.

Cerablus'a yönelik bu operasyonda da bir çok IŞİD hedefi vuruldu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 77
  • İbrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Darısı kandil ve pkk nın başına inşaallah amin
    Cevapla
  • emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet içerisinde elinde silahlarla gezen, yol kesip adam kaçıran, asker polis şehit eden imansızlara karşı da bir operasyon düşünülüyor mu ??????
    Cevapla
  • Ruhi 8 yıl önce Şikayet Et
    Devam TC aynen sen iste gönüllü katılırız askerimize
    Cevapla
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    tc nedir ya? TÜRKİYE CUMHURİYETİ!
    Cevapla
  • Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    O assubayı şehid eden ya ışıd li değilde pkk lının biri sırf ışıde karşı Türkiye yi harekete geçirmek için böyle bir kalleşlik yapmışsa... Çünkü bu güne kadar Türk Askerine saldırmamış neden şimdi saldırsın. Bu işin içinde bir bit yeniği var ama hayırlısı.
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye ayagini kaydirmak isteyenlere hepsine savas acti Allah yar ve yardimcimz olsun müslümanlar tükiyenin karsinda durmayin gevurun gazina gelmmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor