Kral Selman Türkiye'ye geliyor

15-16 Kasım'da düzenlenmesi planlanan G-20 zirvesinin en kritik konuğu Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz olacak.

Kral Selman Türkiye'ye geliyor
Kral Selman Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 16.10.2015 12:38 GÜNCELLEME 16.10.2015 13:24
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Abdullah bin Abdulaziz'in vefatının ardından ülkenin başına geçen Selman bin Abdülaziz, Türkiye ile ilişkileri daha da ileriye taşımak adına bu yıl Antalya'da yapılacak olan G-20 zirvesinin en önemli konuğu olacak.

Suudi Arabistan Kralı olduğu günden itibaren Türkiye ile ilişkilerini güçlendirme adına birçok adım atan Selman bin Abdülaziz'in burada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile yapacağı görüşmeler, hem iki ülke için hem de bölge ülkeleri için büyük önem arz ediyor.

İki ülke de Suriye, Mısır, Filistin konularına büyük önem veriyor. Dışişleri, Savunma ve Sanayi bakanları ile geleceği belirtilen Kral Selman'ın Türkiye ile temaslarının ardından bu ülkelerdeki krizlerle ilgili önemli kararlar alınabilir. 

SUUDİ ARABİSTAN YATIRIM İÇİN DE GELİYOR

Görüşmede ayrıca Suudi Arabistan'ın Türkiye'de yapacağı büyük yatırımların da ele alınacağı belirtiliyor. Şimdiye kadar birçok yatırımı bulunan Suudi Arabistan şirketlerinin daha büyük yatırımlar için adeta sıraya girdiği ifade ediliyor. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 26
  • ertuğrulgazi 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adamlar
    Cevapla
  • bulent 8 yıl önce Şikayet Et
    islam birliği için gûçlü adımlar atılıyor
    Cevapla
  • ali emir 8 yıl önce Şikayet Et
    selman kardeşim seni çok kararmış gördüm biladerlerin senin ayağını kaydırma operasyonumu yapıyor yoksa bizden taktik almaya geliyor.Selman abi hiçkimseye güvenme kardeşinde olsa işini sağlam yap abd ye hiç güvenme
    Cevapla
  • We Are Machines 8 yıl önce Şikayet Et
    "İki ülke de Suriye, Mısır, Filistin konularına büyük önem veriyor." demişsiniz de... Suriye meselesi hariç, Ne Filistin'de ve heleki ne de Mısır'da, aynı cephede olmak şöyle dursun Zıt Kutuplarda duruyoruz Suud Hanedanıyla. Filistin için, İsrail ne derse aynı çizgide olan, Mısır içinse direkt Darbenin( İsrail Taşeronu B.A.E. ile) Finansörlüğünü yapan bir Hanedana, NE KADAR AZ güvenirsek, o kadar iyidir. Suriye hariç, hiçbir koşulda Müttefikimiz vb. olamaz zaten. Yarı Amerikan Sömürgesi bir Devletten bahsediyoruz en nihayetinde. Bunu unutmayalım.
    Cevapla
  • osman ca 8 yıl önce Şikayet Et
    90 yıllık süreçte bize en yakın Suud Kralı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz