Avrupa'ya rest: Tarih verilmezse...

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Alman mevkidaşı Michael Roth ile ortak basın açıklaması yaptı.

Avrupa'ya rest: Tarih verilmezse...
Avrupa'ya rest: Tarih verilmezse...
GİRİŞ 25.08.2016 15:51 GÜNCELLEME 25.08.2016 16:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

Vize serbestesine ilişkin verilen sözlerin tutulmadığını belirten Çelik, "Türkiye ile AB arasında yeni bir ivmenin ortaya çıkması önemli. Göç krizini ortaya çıkardığı krizler ve tehditler karşında daha çok işbirliği yapmanın önemi açıktır. Verilen sözlerin tutulması gibi sebeplerle bundan sonraki mekanizmalar için vize serbestesi konusunda net tarih bekliyoruz. Net tarih verilmezse yeni mekanizmaları örneğin geri kabul anlaşmasını yürürlüğe koymak gibi konuları kesinlikle hayata geçirmeyeceğiz" dedi. 
 
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya'nın Avrupaİşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile basın açıklaması yaptı. Çelik, "Almanya 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kınayan Türkiye'ye destek veren güçlü mesajlar verdi. Dost ve müttefik ülkeye teşekkür ediyoruz. Maalesef darbe girişimi gerçekleştikten sonra AB liderleri Türkiye'de yeterli bir dayanışma göstermediler" dedi. 
 
"VİZE SERBESTESİNDE NET TARİH VERİLMEZSE GERİ KABUL ANLAŞMASINI OLMAYACAK" 
 

Vize serbestesine ilişkin verilen sözlerin tutulmadığını belirten Çelik, "Türkiye ile AB arasında yeni bir ivmenin ortaya çıkması önemli. Göç krizini ortaya çıkardığı krizler ve tehditler karşında daha çok işbirliği yapmanın önemi açıktır. Verilen sözlerin tutulması gibi sebeplerle bundan sonraki mekanizmalar için vize serbestesi konusunda net tarih bekliyoruz. Net tarih verilmezse yeni mekanizmaları örneğin geri kabul anlaşmasını yürürlüğe koymak gibi konuları kesinlikle hayata geçirmeyeceğiz" diye konuştu. 
 
"AVRUPA'DA DAEŞ İÇİN ÇADIR AÇILAMIYORSA, PKK İÇİN DE AÇILMAMALI" 
 

Cerablus operasyonuna ilişkin Çelik, "Türkiye'nin DAEŞ ile mücadelesinde PYD'nin ve HDP'nin bu kadar rahatsız olması bir gerçeği daha ortaya çıkarmıştır. Terörizme ile ilgili İlkelerle ilgili bir yaklaşım değil. Tamamen Suriye'de fiili durumlar oluşturmak ile ilgili taktik bir yaklaşımdır. PYD'nin, DAEŞ'e karşı savaştığı yalanı da çökmüştür. Terör ile mücadele edeceğiz. AB'deki dostlarımızdan en büyük istirhamımız, DAEŞ ile PKK arasında fark yoktur. Avrupa'nın herhangi bir başkentinde DAEŞ için çadır açılamıyorsa, PKK için de açılmamalı. 
 
"FETÖ'NÜN  HERHANGİ BİR LİDERLERİNİN HİÇ BİR DOST ÜLKEDE BARINMAMASI GEREKİR" 
 
Çelik, "FETÖ terör örgütünün herhangi bir kurumunun ya da liderlerinin Avrupa Birliği'ndeki hiç bir dost ülkede barınmaması gerekir. AB'deki dostlarımızdan bu konuda hassasiyet bekliyoruz" dedi.  
 
Roth'dan açıklama
 
Almanya, 15 Temmuz girişimini şiddetle kınamıştır. Hiçbir zaman değişimler silah gücüyle olma. Darbe girişiminde hayatını kaybedenler için üzüntülerimizi dile getiriyoruz. 
 
(Almanya İncirlik'ten çekilecek mi) Almanya'nın İncirlikte'ti mevcudiyeti devam edecektir. Orada bulunan askerleri ziyaret etmek için görüşmeler devam ediyor.

YORUMLAR 5
  • Memo 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa demek yalan demektir.Asla inanmıyorum onlara
    Cevapla
  • memo 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu türküm diyene
    Cevapla
  • Alican 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın gerisi Türkiyeyi kaybetmeyi göze alamaz.Türkiyesiz bir avrupa bir yıl bile ayakta kalamaz.Türkiye tekstil makina,inşaat ekipmanlarına ve alman menşeeli otolara sınırlama koysun bak almanya nasıl krize giriyor.Türkiye burdan aldıklarını üç kıtaya gönderiyor..
    Cevapla
  • Sah damar 7 yıl önce Şikayet Et
    Eger Türkiye AB'ye sirtina sirtini dönsün,kendilerini af ettirmek icin önümüzdeki yil Alman'ya basta olmak üzere bütün Avrupa ülkeleri turistleri memleketimize gelecek geri adim atmiyalim,emin olun onlarin bize daha cok ihtiyaci var SAHIT olacaksiniz..
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    İşte böyle verin ayarı onlar ne yapacağını düşünsün.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!