Avrupa Konseyi'ne şaşırtan Türkiye çağrısı!

Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius, 15 Temmuz darbe girişimi noktasında Türkiye'nin daha kararlı desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Konseyi'ne şaşırtan Türkiye çağrısı!
Avrupa Konseyi'ne şaşırtan Türkiye çağrısı!
GİRİŞ 07.09.2016 19:57 GÜNCELLEME 07.09.2016 19:58
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi noktasında Avrupa Konseyi'nin Türkiye'yi daha kararlı biçimde desteklemesi gerektiğini söyledi.

Litvanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Linkevicius, Strazburg'da, Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi Toplantısı'na katılarak üye ülkelerin temsilcilerine hitap etti.

Konuşmasında, Türkiye'nin daha kararlı biçimde desteklenmesini isteyen Linkevicius, Türkiye'nin, sığınmacı krizi, terör ve küresel güvenlik sorunlarında Avrupa'nın çok önemli bir ortağı olduğuna dikkati çekti.

Linkevicius, "Türkiye'nin ender yaşanan bir durumla karşılaştığını anlamak zorundayız, askeri darbe girişimi yapıldı. Avrupa Konseyi daha aktif rol almalı ve Türkiye'nin istikrarına destek vermeli." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminden sonra Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Linkevicius, Türk yetkililerin, ülkede demokrasi, basın ve toplantı özgürlüğü, insan hakları ve hukuk gibi temel uluslararası değerleri korunacağı yönündeki demeçlerini anımsattı.

YORUMLAR 40
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    Shht avrupa, konseyinle beraber defol git.
    Cevapla
  • ilginç 7 yıl önce Şikayet Et
    Gavur destekledi mi vardır bir bit yeniği
    Cevapla
  • Erman 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin asil sorunu kendileri düsünün almanyada 12 million ciplak dolasan insan var Munich parkinda mesella 1000dönümü ciplaklar icin laïque diyorlar avrupa diyorlar avrupa bu ise biz oldugumuz yerde kalalim sag ol ihtiyacimiz yoktir
    Cevapla
  • Mamulu 7 yıl önce Şikayet Et
    Köstek olmayın yeter size ihtiyaç yok
    Cevapla
  • xxlxx 7 yıl önce Şikayet Et
    Teröristleri vererek desteklemeye başlayın diyeceğim ama nerde!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi