Diyarbakır

HÜDAPAR'dan terör mağdurlarına ziyaret

17:54 29 Şubat 2016
HÜDAPAR'dan terör mağdurlarına ziyaret

HÜDAPAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve partililerden oluşan bir heyet, terör olayları nedeniyle Sur ilçesinden göç eden aileleri ziyaret etti.

Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, çatışmaların yaşandığı ilçelerde halkın büyük bir mağduriyet yaşadığını söyledi.

Oluşan manzaraların Suriye’yi aratmayacak bir düzeyde olduğunu savunan Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Kutsal mekanlarımızın olduğu tarihi ilçelerde yaşanan bu çatışmalar büyük bir tahribata sebebiyet veriyor. Katledilen insanlarımızın sayısı her geçen gün daha da artmaktadır. Bu çatışmalar derhal son bulmalıdır. Bu çatışmaların hiçbir kesime fayda vermeyeceği aşikardır. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki; yaşanan bu çatışmalar sadece ve sadece yaşadığımız coğrafyamız üzerine kirli emeller besleyen emperyalist ülkelerin işine yarayacaktır."

"Şiddet sarmalından vazgeçilmelidir" diyen Tanrıkulu, hangi ideolojiye ve düşünceye sahip olurlarsa olsunlar bölgede faaliyet yürüten bütün parti, sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek, yanan ateşe su dökmeleri gerektiğini ve diyalogla, konuşarak meselelerin halledilebileceğine inandıklarını kaydetti.

Yaşadıkları sıkıntıları heyete anlatan Sur sakinlerinden Hüseyin Ateş de yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bunların İslamla, Kürtlükle alakaları yok. Bir daha bana Sur'a gel deseler hayatta gitmem oraya yerleşmem. Zaten her yer harap olmuş, viran olmuş. Kim bunların Müslüman olduğunu söylese de ben kesinlikle Müslüman olduklarına inanmam. Çünkü kendim gördüm ve yaşadım" diye konuştu.

Çatışmalardan dolayı büyük bir mağduriyet yaşadıklarını dile getiren Hacı Ahmet ise evden taşındıktan sonra kendilerinin Sur’dan çıkmalarına izin verilmediğini belirtti.

Ahmet, yaşananları şöyle aktardı:

"Olaylar başladıktan sonra gitmemize izin vermediler, 'yasaktır gidemezsin' dediler. Ben sizden izin istemiyorum dedim. Ben gidiyorum, öldürseniz de gideceğim dedim. Çıktık ve barikatları geçtikten sonra arkamızda kalan bir barikata bizi korkutmak için bomba patlattılar. Eşyalarımız Sur'da kaldı. İslami sivil toplum kuruluşlarının yardımıyla geçinme imkanı bulabiliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.