Diyarbakır

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında suç duyurusu

15:43 09 Mart 2016
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında suç duyurusu

Dicle Fırat Diyalog Grubu Başkanı Muhittin Batmanlı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Adliyesine gelen Batmanlı, 29 Şubat'ta Dicle Fırat Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Sur'daki operasyonların sona ermesi ve sokağa çıkma yasağının kaldırılması bahanesiyle halka, bulundukları yerlerden Sur'a yürümeleri yönünde çağrıda bulunan Demirtaş hakkında, savcılığa "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek", "suçu ve suçluyu övmek" suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Batmanlı, yaptığı açıklamada, Demirtaş'ın 6-7 Ekim olaylarında yaptığı çağrının ardından bazı vatandaşların yaşamını yitirdiğini, bazılarının da zarar gördüğünü anımsattı.

Geçen hafta Demirtaş'ın bölge halkını tekrardan eyleme çağırdığını belirten Batmanlı, bu çağrı doğrultusunda vatandaşların zarar görmesi üzerine suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

HDP'lilerin bölge halkından yüzde 80 oy alarak Meclis'e girdiğini anlatan Batmanlı, şunları kaydetti:

"Milyonlarca insanımızı olaylara mahkum etmek yerinde olmayan bir harekettir. Çıkan bu olaylarda yüzlerce insanımız yaralandı, binlerce insanımız zarar gördü. Bunların sebebi ise Demirtaş'ın çağrılarıdır. Demirtaş, 'insan hakları ve demokrasi' diyorsa tüm sorunları Ankara'da halletsinler. Eylemleri Kürt coğrafyasına getirmesinler. Meclis'te AK Parti, CHP ve MHP ile görüşerek bu olayları bitirsinler. Bu olayları artık bizim kapımıza getirmesinler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.