Diyarbakır

"Canlı kalkan" eylemine katılan 12 kişi hakkında 15 yıl hapis istemi

13:10 08 Temmuz 2016
"Canlı kalkan" eylemine katılan 12 kişi hakkında 15 yıl hapis istemi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK ve finans kaynağı uyuşturucuya yönelik operasyonda bölgeye giderek "canlı kalkan" eylemi yaptıkları gerekçesiyle 12 şüpheli hakkında on beşer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla terör örgütü PKK'nın kullandığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarının tahrip edilerek malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerindeki 39 köyde duyurulan sokağa çıkma yasağının ardından "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu"nun başlatıldığı anımsatıldı.

Sokağa çıkma yasağı olan bölgelerde 24 Haziran'da askeri operasyon devam ettiği sırada 3 minibüs ve 10 otomobille topluca bölgeye girilmek istendiğinin görülmesi üzerine araçların Diyarbakır-Bingöl karayolunda durdurulduğu belirtilen iddianamede, şüphelilere bölgede sokağa çıkma yasağı uygulandığı ve operasyonun sürdüğü, ayrıca alanın askeri güvenlik bölgesi içinde kaldığının bildirildiği kaydedildi.

İddianamede, "Buna rağmen şüpheliler, 'Lice'deki katliamı durdurmaya geldik, Lice'de katliam yapılmasına izin vermeyeceğiz' şeklinde beyanda bulunarak operasyon bölgesine girmekte ısrar etmeleri üzerine gözaltına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Örgütsel çağrılar, olay tespit, yakalama tutanağı ve şüpheli ifadelerinin bütün olarak değerlendirildiği kaydedilen iddianamede, 12 zanlının terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları engellemek ve örgüte zaman kazandırmak için canlı kalkan olarak sokağa çıkma yasağı uygulanan alanlara ve askeri güvenlik bölgesine uyarılara rağmen girmeye çalıştığı bildirildi.

- İstenen cezalar

İddianamede, Fikriye T, Afif D, Bermal B, Arzu A, Abdullah D, Halime B, Gülistan K, Gülcin B, Celile A, Afife K, Ahmet İ. ve Dilfikar D. hakkında "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.