Diyarbakır

Şehit teknisyenin evlatları polis olmak istiyor

13:20 05 Kasım 2017
Şehit teknisyenin evlatları polis olmak istiyor

ÖMER YASİN ERGİN - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde geçen yıl PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen teknisyen Mehmet Hanefi Boğa'nın yakınlarının acısı tazeliğini koruyor.

Eğil ilçesinde yaşayan şehidin eşi Saliha Boğa ve 3 çocuğu ile yakınları, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristleri lanetledi.

Saliha Boğa (42), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin şehit olmasının üzerinden bir yıl geçtiğini ancak ilk gün yaşadığı acıyı hala hissettiğini söyledi.

Liseye giden çocukları olduğunu belirten Boğa, "Kızım ve oğlum polis olmak istiyor." dedi.

- "Onu çok özlüyorum"

Şehidin kızı 16 yaşındaki Ebru Boğa da babasız büyümenin çok zor olduğunu dile getirdi.

Polis olmak istediğini kaydeden Ebru Boğa, babasının şehit olmasıyla bu isteğinin daha da arttığını vurgulayarak, "Babamın kanını yerde bırakmamak için polis olmak istiyorum. Babamla aramız çok iyiydi. Onu çok özlüyorum." ifadelerini kullandı.

- "Şehitlik makamına erişti"

Şehidin ağabeyi Mehmet Nasır Boğa (48) da 1996 yılında koruculuk yaparken nöbet tuttuğu mevziye PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ağır yaralanarak gazi olduğunu söyledi.

Dedelerinin Çanakkale'de şehit düştüğünü anlatan Boğa, "Ağabeyim ülkesini çok seviyordu. 'Vatanıma ölene kadar hizmet edeceğim' diyordu. Allah ona kısmet etti, şehitlik makamına erişti." dedi.

- "Devletimize bağlıyız"

Şehidin en küçük kardeşi Erdal Boğa (27) da ağabeyinin çok yardımsever biri olduğunu vurguladı.

Ağabeyi sayesinde güvenlik koruyucusu olduklarını kaydeden Boğa, "Biz ailece vatanını seven insanlarız. Bu görevi layığıyla en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bir Hanefi gider bin Hanefi gelir. Bizler devletimize bağlıyız ve çok seviyoruz." ifadelerini kullandı.

Acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu paylaşan Boğa, yeğenlerinin baba özlemini gördükçe çok duygulandığını aktardı.

- "Türkiye'yi karıştırmaya çalışıyorlar"

PKK'lı teröristlerle sürekli mücadele ettiklerini belirten Boğa, şöyle konuştu:

"Allah, insanların canına kıyan teröristlerin yanına bırakmasın. Kan dökmeyi bıraksınlar artık. Biz gereken mücadelemizi veriyoruz ve her zaman dimdik duracağız. Aynı bayrak altında yaşıyoruz. Bu olayların Kürt ve Türklükle alakası yok. Bunu yapanlar ne Kürt'tür, ne Türk'tür ne de Müslüman'dır. Bunlar başka ülkelerden gelip insanların canına kıyıyorlar. Türkiye'yi karıştırmaya çalışıyorlar, herkes bunları böyle bilsin."

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde geçen yıl İl Emniyet Müdürlüğüne ait Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet şube müdürlüklerinin bulunduğu ek bina yakınlarında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2'si polis 12 kişi hayatını kaybetmiş, 100'ü aşkın kişi de yaralanmıştı. Saldırıda hayatını kaybeden teknisyen Mehmet Hanefi Boğa'nın cenazesi Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde toprağa verilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.