Diyarbakır

Bismil'de "Okul Öncesi Eğitimde Standartların Arttırılması" projeleri

11:49 10 Ağustos 2018
Bismil'de "Okul Öncesi Eğitimde Standartların Arttırılması" projeleri

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Okul Öncesi Eğitimde Standartların Arttırılması Projeleri kapsamında hazırlanan, belediyenin eş finansman desteği sunduğu projelerden 7'si kabul edildi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından TRC-2 bölgesi çağrı programı kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Komisyonu tarafından hazırlanan 7 proje başarılı bulundu.

Sunulan 211 projeden 4'ü ilk 50'ye girerek asil listede, kalan 3 proje de ilk 100'e girerek yedek listede yer aldı.

Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Komisyonu tarafından hazırlanan projelerin ve diğer hibe projelerinin Bismil'in eğitimine önemli katkılar sağladığını belirtti.

Hazırlanan projelerden elde edilen hibe miktarının Bismil'deki okul öncesi eğitimine büyük katkı sağlayacağını dile getiren Yüksel, bunda da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Komisyonunun yoğun çalışma temposu, takım ruhu oluşturma becerisi, özverili çalışmalarının önemli bir etken olduğunu aktardı.

Yüksel, "Kaymakamlık ve belediye olarak proje koordinasyon birimini her zaman destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak da Proje Koordinasyon Komisyonunun ilçeye değer katmak, ilçenin eğitim standartlarını geliştirmek için ciddi fedakarlık yaparak projeleri başarıya ulaştırdığını belirtti.

2017-2018 eğitim öğretim yılının Bismil açısından proje yılı olduğunu dile getiren Ak, ilçede proje kültürünü oluşturmaya gayret gösterdiklerini aktardı.

Ak, hayata geçirilecek projelerle Bismil ilçesindeki okul öncesi eğitim kurumlarının yeni yöntem ve modern yaklaşımlara uygun gerekli fiziki, beşeri ve teknik altyapı desteğiyle güçleneceğini, okulların eğitim kalitesinin ve cazibesinin artacağını kaydetti.

Projelerin toplam bütçesine de değinen Ak, şunları kaydetti:

"Hayata geçecek olan projelerimizin toplam bütçesi 725 bin lira. Projede eş finansman olan Bismil Belediyesi bunun yüzde 40'ını karşılayacak. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Yüksel'e teşekkür ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.