Diyarbakır

Dünya Yürüyüş Günü

16:13 06 Ekim 2018
Dünya Yürüyüş Günü

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" yapıldı.

Merkez Kayapınar ilçesinde gerçekleştirilen ve Mahabat Bulvarı'nda başlayan "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" Kent Park Meydanı'nda sona erdi.

Diyarbakır Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Zülfü Barış Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla hareket etmenin, insan hayatındaki faydalarını anlatmak ve toplumsal bir farkındalık oluşturmak için yürüyüş etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Yürüyüşün amacının, vatandaşlara hareket etme yönündeki bilinçlerini arttırmak olduğunu kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

"Hareketli yaşam insanları her türlü hastalıktan koruyan bir unsurdur. Hareketsizlikten dolayı obezite çağımızın problemi haline geldi. Obezitenin önüne geçmenin en önemli yolu hareketli yaşamdır. Günde en az 10 bin adım yürümek gerekiyor. Etkinliğe 400 kişi katıldı. Etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecek. Sadece yürüyüşle değil, okullarda, kamu kurum kuruluşlarında ve kalabalık kitlelerin olduğu her yerde insanlarımıza hareketli yaşamın ve sportif aktivitelerin faydalarını anlatıyoruz."

Şahin, bu yıl yaptıkları etkinliklerde şimdiye kadar 20 binden fazla vatandaşı sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirdiklerini aktardı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Faysal Hatipoğlu ise İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği etkinliğe belediye olarak katıldıklarını, sağlıklı insan ve sağlıklı toplum için yapılan çalışmalara destek olduklarını dile getirdi.

Belediye olarak 47 spor tesisini bu yıl hizmete açtıklarını bildiren Hatipoğlu, yeni yapılan Kent Meydanı ve Tema Park'ta yürüyüş alanları bulunduğunu, bisiklet sporu için de kentte alanlar oluşturulduğunu bildirdi.

Hatipoğlu, "Yürüyüş yapıldığında zihin dinleniyor, vücut dinleniyor. Diyarbakır'da da güzel yürüyüş alanları oluşturuldu." dedi.

Eşi ve çocuğuyla yürüyüşe katılan Bağlar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Serkan Sağlam da insanların sağlıklı yaşama teşviki amacıyla yapılan yürüyüşe katıldığını, etkinliğin çok güzel olduğunu söyledi.

Eşi ve bebeğiyle yürüyüşe katılan Müjde Sağlam ise yürüyüşün sağlık açısından çok faydalı olduğunu anlatarak, "Sağlıklı bir yaşam için yürümemizin şart olduğunu düşünüyorum. Böyle yürüyüşlerin yaygınlaşması gerekir. Bu konuda farkındalık oluşturulması lazım. Yürüyüş çok güzel oldu." diye konuştu.

Kızıyla etkinliğe katılan Zeki Karahan, sporun hayatın bir parçası olduğunu, bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.