Diyarbakır

Sıfırdan başlamak isterken sahte çekle dolandırıldı

12:52 08 Nisan 2021 8 Yorum Var
Sıfırdan başlamak isterken sahte çekle dolandırıldı

Diyarbakır’da gelinlik mağazası ve kuaför salonu işleten Şükriye Güneş sahte çekle dolandırıldı.

Diyarbakır’da yaşayan 49 yaşındaki Şükriye Güneş, gelinlik mağazası ve kuaför salonu işletirken pandemi nedeniyle işleri bozulunca dükkanındaki gelinlik ve yöresel kıyafetleri internet üzerinden satışa çıkardı. İnternet üzerinden kendisine ulaşan 3 kişi ile 114 bin TL üzerinden anlaşan, 19 bin TL'sini peşin alan Güneş’e verilen 95 bin TL’lik çek sahte çıktı. Dolandırıldığını anlayınca şikayetçi olup suç duyurusunda bulunan Güneş,Dünyam başıma yıkıldı ve çok kötü oldum" dedi.

GÜVENİLİR OLDUKLARINI ÖĞRENİNCE SATTI

Pandemiyle birlikle düğünler yapılamayınca işleri bozulan Güneş kirasını ödeyemedi. Kiraların daha düşük olduğu Bismil ilçesine taşınan Güneş mesleğine burada devam etmeye başladı. 6 ay burada devam eden Güneş, işleri düzelmeyince dükkanındaki gelinlik, yöresel kıyafet ve kuaför malzemelerini internet üzerinden satışa çıkardı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden 3 kişi, Güneş ile iletişime geçerek, malzemeleri satın almak istediklerini söyledi. Bismil'e gelen 3 kişi, Güneş ile 114 bin TL karşılığında anlaştı. Bu kişiler, paranın bir miktarını nakit vereceklerini, geri kalanı da çekle ödeyeceklerini söyleyince Güneş, malzemeleri satmaktan vazgeçti. Güneş, çekin fotoğrafını sosyal medya hesabından bankacı arkadaşına gönderdi. Arkadaşında çekin sahibinin sağlam ve güvenilir olduğunu öğrenen Şükriye Güneş, malzemeleri satmaya karar verdi. 19 bin TL peşin alan Güneş'e 3 ay sonra ödenmek üzere 95 bin TL de çek yazıldı. 3 aylık sürede de hiçbir iş yapmayan Güneş, borçlarını kapatıp, geri kalan parayla sıfırdan başlamayı hayal ederken, çekin günü geldiğinde bankaya gitti. Çekin arkasına ismini yazıp, vezneye veren Güneş'e bankacı, çekin sahte olduğunu ve polisi çağırmak zorunda olduğunu söyledi. Bir anda neye uğradığını şaşıran Güneş, gelen polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan Güneş, çekin sahte olduğunu bilmediğini belirterek, şikayetçi oldu. Serbest bırakılan Güneş, daha sonra da savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

'EMEĞİMİN KENDİME YEDİREMİYORUM'

18 yıldır bu meslekle uğraştığını söyleyen Güneş, "O insanlardan paramı nasıl alacağımı bilmiyorum. Onlara ulaşmaya çalıştım telefonlarıma cevap vermiyorlar. Şimdi 3 ortak da topu birbirlerine atıyor. Benim sağa sola borcum var. Kredi kartı borcum var. Bir şekilde bir yerden başlamam için elimde ufak da bir şey olsa hayatımı sürdürürüm. Yıllardır bu işi yapıyordum, esnaftım ama dolandırılmayı kendime yediremiyorum. Beni dolandıran insanlar Siverek'teler, benim eşyalarımı aldılar Siverek'e götürdüler. Siverek'teki sözü geçen insanlardan alacağımı almam için bana yardım etmelerini istiyorum. Emeğimin heba olmasını kendime yediremiyorum" diye konuştu. 

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • aga 3 yıl önce Şikayet Et
    sahte verilen her seyin cezasi en az elli yil ve direk butun mallarina el konacak yakala birak bitmesi gerek hele bu cek devri bitmesi gerek
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    Çek görüldüğünde paradır ve aslında çek te vade yoktur. çek te vade hususu bizim ticaret bakanlığımızın bulduğu dahiyane bir modeldir ve dünya da eşi yoktur. çek te ki vade mevzuu acilen düzeltilmeli ve parası olan ticaret yapabilmelidir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların alınterini gasp ediyorlar, devlet bunlara caydırıcı cezalar vermiyor. Böyle olunca vicdanı olmayanların sayıları her geçen gün artıyor.
    Cevapla
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafasını ezmedikten sonra düzelmez bunların...
  • YILDIRIM 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl iştir, hem bankacı arkadaşı çekin sahibinin sağlam olduğunu söylüyor, hemde çek sahte çıkıyor. Madem ki arkadaşı bankacıdır, çekteki kare koduna bakmadan üzerinde yazılı isme göre çekin sağlamlığına nasıl kanaat getirir. Her bankacı çekteki kare kodu okutur, bunu yapsaydı zaten çekin sahte olduğu hemen anlaşılırdı. Yazık kadıncağızın onca emeğine. Bu nasıl bankacıymış anlamadım ! Bu adamın bankacılığıda sahte olmasın mı?
    Cevapla
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcın olsun bacım. inşallah bu Allah korkusu bilmezlerden paranı tahsil edebilirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.