Rusya'da en sevilen lider Josef Stalin

Rusya'da yükselen milliyetçi dalga Sovyet diktatörü Josef Stalin'i en sevilen lider yaptı. Ruslar'ın en nefret ettiği liderler de belli oldu.

Rusya'da en sevilen lider Josef Stalin
Rusya'da en sevilen lider Josef Stalin
GİRİŞ 26.02.2006 09:19 GÜNCELLEME 26.02.2006 09:19
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Rusya'da yapılan son kamuoyu yoklamaları, özellikle gençler arasında Sovyet dönemi diktatörlerinden Josef Stalin'in 1917'den beri işbaşına gelen en sevilen lider olduğunu ortaya koydu. Ekonomik darboğaz, gelir dağılımındaki eşitsizlik ve Rusya'nın dünya politik arenasındaki yerini kaybetmesine yönelik tepkilerin Stalin'e olan hayranlığı artırdığı belirtildi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, Stalin dönemine duyulan özlem Sovyet diktatörü hakkında son zamanlarda yayımlanan 200 kadar kitap ve filmle somutlaştı. Bu kitap ve filmlerin büyük bölümü ise Stalin'den övgüyle söz ediyor. Ülke çapında yapılan bir kamuoyu yoklamasında da halkın yüzde 18'i Stalin'i 1917'den beri gelmiş geçmiş en iyi lider olarak gösterdi. Bunun yanı sıra Stalin'in 'iyi' ya da 'oldukça iyi' bir lider olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 50 olarak belirlendi. Böylelikle Stalin'i olumlayanların oranı toplamda yüzde 70'leri buldu.

Yoklamaya katılan gençler, 'Stalin'in çok büyük bir lider ve büyük bir şahsiyet' olduğunu ileri sürerek, 'Düşmanları hatta Churchill bile, bu kadar geri, nüfusunun büyük bölümü cahil olan bir ülkeyi dünya çapında önemli bir güç haline getiren ve nükleer bomba sahibi yapan bir liderin çok büyük olduğunu belirtmişti' görüşünü dile getirdiler. Stalin'i savunanlar en çok onun eşitlikçi uygulamalarına hayranlık duyduklarını belirterek, 'Stalin'in zamanında Roman Abramovich (milyarder Rus işadamı) olabilir miydi?' dediler.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eski yöneticilerin aksine Stalin'e çok soğuk bakmadığı biliniyor. Bu arada söz konusu kamuoyu yoklamasında en nefret edilen liderler Nikita Kruşçev, Mihail Gorbaçov ve Boris Yeltsin olarak gösterildi.

YORUMLAR 15
  • selman xxx 16 yıl önce Şikayet Et
    abdullah ademoglu . aman kuran okumayin da risalei nur okuyun,fetullah hoca nin vaazini dinleyin.yaw kardes chp degnegin bi ucu siz de diger ucusunuz.. anlayan anlamistir artik....
    Cevapla
  • Hüseyin Akdağ 16 yıl önce Şikayet Et
    Münevver. İşte münevver,işte fikir:Oku oku düşün!Aklını kiralayamdıysa reklamlar,hala mataranda yudumlayacak suyun varsa,güneşin doğudan doğduğunu unutmadıysan,yalan makinesinden geçirilmemiş sözleri tanık ilan etmediysen ufkuna,etten ve çamurdan örüldüğün ırk ilkelliğine ayanak değilse,bir fakiri doyurduysan,bir ananın hayır duası varsa bedeninde,helalinden doyurduysan çocuklarını ve aileni,bu günün düne uymadıysa,öğrenen ya da öğretensen...düşünenlerdensin!
    Cevapla
  • mahmut yıldırım 16 yıl önce Şikayet Et
    bopun yeni savunucusu. \"amerika istemeden dünyada hiçbirşey yapılamaz\" diyen pensilvanyalı zat kimin adamı onuda yaz delikanlıysan
    Cevapla
  • Ömer TOPUZ 16 yıl önce Şikayet Et
    daha fazla. İttihatçıların şimdiki versiyonlarının kim olduğu hakkında daha fazlası lütfen...
    Cevapla
  • aydın karaman 16 yıl önce Şikayet Et
    BİZİM YAPMAMIZ GEREKEN. Müslümanları birlik içinde olmaya, çalışmaya çağırmaktır yapmamız gereken. Hristiyanlar bile birlik oluyor, Katolik ve Ortodoxlar birleşiyor. Şimdi birlik olma zamanı bizim için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar