Ülkenin yarısı sandığa gitmedi!

İran’da yeni parlamentoyu ve ülkenin dini liderini seçen Uzmanlar Meclisi’ni belirlemek için seçimlere nüfusun yüzde 58’i katıldı.

Ülkenin yarısı sandığa gitmedi!
Ülkenin yarısı sandığa gitmedi!
GİRİŞ 27.02.2016 13:12 GÜNCELLEME 27.02.2016 13:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İran, Batı ile varılan nükleer anlaşmanın ardından yeni parlamentoyu ve Uzmanlar Meclisi’ni belirlemek için ilk kez sandık başına gitti. Hükümet, dün gerçekleştirilen seçimde nüfusun yüzde 58’inin katılım gösterdiğini söyledi.

Bu oran, yüzde 64.2 katılımın sağlandığı 2012 yılındaki parlamento seçimlerinden daha düşük bir düzeyde oldu. İçişleri Bakanlığı muhafazakarlar, reformcular ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetini destekleyen ılımlılar arasında geçen seçim yarışında 55 milyon seçmenden 32 milyonunun oy kullandığını bildirdi. Uzmanlar, 290 sandalyelik parlamentoya girebilmek için 4 bin 800 adayın kıyasıya mücadele verdiği seçimleri, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin reformcu politikasına karşı çıkılması ya da desteklenmesi yönünde bir referandum olarak görüyor.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Ali Amiri ise, yerel medyada reformcuların seçimi önde götürdüğüne dair haberlerin yer almasının ardından seçim sonuçlarına dair spekülasyonların yapılmaması uyarısında bulundu. Sonuçların, ülkenin daha küçük yerleşim bölgelerinde ve kentlerinde bugün, başkent Tahran ve diğer büyük kentlerde ise daha uzun sürede alınması bekleniyor.

Öte yandan yerel medyada yer alan haberlere göre, muhalefet liderlerinden Mir Hüseyin ve eşinin 2011 yılından beri ilk kez katıldığı seçimde siyasi mahkumların da oy kullanmasına izin verildi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • dadas 8 yıl önce Şikayet Et
    bıraksan açılacaklar
    Cevapla
  • Aynı 8 yıl önce Şikayet Et
    Abdede olduğu gibi desenize. Orada da % 42 sandığa gitmez.
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    bu yeni degilki.hamaney adaylari kendi belirliyor sonrada millete hadi secin diyor. boyle secimmi olur kac defa oldu bu sekil yine aynisi bu millette 2 veya 3 secimdir bunu biliyor ellerinden bisey gelmiyorki rejime karsi ciksin; ne zaman hacli ile ters duserse iran rejimi o zaman iste bak sen iran nasil alt ustu oluyor pers organizayonu kiyamete kadar yok edilir. cok dayak yiyecekler cok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!