Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden komedyene şok

Böhmermann'ın Erdoğan'a yönelik hadsiz ifadelerinin yer aldığı şiir hakkında ilk kararı verdi. Erdoğan'ın avukatı “Karardan memnunum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden komedyene şok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden komedyene şok
GİRİŞ 17.05.2016 21:22 GÜNCELLEME 17.05.2016 21:37
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret şiirine ilk mahkeme kararı çıktı.

Hamburg Eyalet Mahkemesi şiiri prensipte mizah olarak değerlendirdi, ancak şiirin büyük bölümünü yasakladı. Mahkeme şiirin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifade özgürlüğü tutumuyla ilgili bölümlerini ve politikasına karşı eleştirileri yasalara uygun buldu.

Hamburg Eyalet Mahkemesi şiirdeki “Akılsız bir çuval, korkak ve tutuk” sözlerini de yasalara uygun olarak değerlendirdi.

Ancak Mahkeme şiirin Cumhurbaşkanı'na sövgüyü içeren büyük bölümünün yasalara aykırı düştüğü kararını verdi ve yayınlanmasını yasakladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hubertus von Sprenger, “Karardan memnunum” dedi.

Ancak Böhmermann'ın avukatı Christian Schertz mahkemenin kararını “yanlış” diye niteledi ve bunun sansür anlamına geldiğini, sanat özgürlüğüne aykırı olduğunu söyledi. Avukat Schertz, itiraz yollarını araştırdıklarını, gerekirse Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini belirtti.

YORUMLAR 21
  • Göktürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Ancak senin gibi korkak kuduz itler kelimelerin arkasına sığınarak hakaret eder
    Cevapla
  • levent 7 yıl önce Şikayet Et
    avrupanın şuanki durumu bizansın son dönemiyle birebir aynı... erdoğanı fatih sultan mehmet gibi gördüklerinden kendilerince itibarsızlaştırarak tedbir alıyorlar. demek ki avrupanın fethi yaklaştı..
    Cevapla
  • Kayra keskin 7 yıl önce Şikayet Et
    solucan adam seni eline ne geçti
    Cevapla
  • Mahmut Ak 7 yıl önce Şikayet Et
    şeref (varmı )
    Cevapla
  • Muhalif 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanyadan bir babayiğit bekliyoruz, mahkeme başkanı hakkında, axel springer hakkında, merkel olmasa da eşi hakkında bu şiiri okuyacak. Bakalım yüksek sanat anlayışları ne düzeyde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor