Erdoğan, Minsk’te cami açılışına katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus’un başkenti Minsk’te yeniden inşa edilen Minsk Camisi’nin açılışına katılacak.

Erdoğan, Minsk’te cami açılışına katılacak
Erdoğan, Minsk’te cami açılışına katılacak
GİRİŞ 04.11.2016 21:11 GÜNCELLEME 04.11.2016 21:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko’nun davetlisi olarak 11 Kasım’da Minsk’e gidecek olan Erdoğan, Türkiye'nin katkılarıyla yaptırılan Minsk Camisi’ni resmi açılışına katılacak.

Yaklaşık 80 bin Müslüman’ın yaşadığı Belarus’ta, 1890 yılında inşa edilen ancak SSCB döneminde yerine otel yapmak için yıkılan Minsk Camisi, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından aslına uygun olarak yaptırıldı.

Yapımına 2014 yılında başlanan caminin açılışı 11 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Avrasya bölgesinden dini temsilcilerin katılımıyla yapılacak.

TÜRKİYE-BELARUS İŞ FORUMU DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

yrıca Türkiye-Belarus İş Forumu da iki cumhurbaşkanının katılımıyla gerçekleşecek. Erdoğan’la birlikte Belarus’a 100’den fazla işadamı gidiyor.

İLK OLARAK ÇAVUŞOĞLU AÇIKLADI

Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu, ekim sonlarında gerçekleştirdiği Estonya ziyareti sırasında, bu ülkenin yönetiminden onay alınması durumunda Türkiye’nin Tallinn’de de bir cami inşa etmeye hazır olduğunu açıklamıştı. Çavuşoğlu, ılımlı İslam temsilcilerinin mesajlarını aktif olarak yaymaları gerektiğini aksi takdirde insanların giderek radikal akımların etkisinde kalacağını söylemişti.

YAKLAŞIK 80 BİN MÜSLÜMAN YAŞIYOR

Estonya Müslümanları Müftüsü İldar Muhamedşin’in değerlendirmelerine göre ülkede yaklaşık 80 bin Müslüman yaşıyor, yani ülke nüfusunun yüzde 1’inden az. Estonya’daki Müslüman topluluk 1928 yılında oluşturulmuştu. Başkenti Tallinn, cami olmayan az sayıda başkentten biri. Ülke yönetimi cami inşaatına izin vermiyor çünkü Anayasa’da dini gruplara arazi tahsisi öngörülmüyor. Çavuşoğlu’nun cami açıklamasını değerlendiren Estonya Başbakanı Taavi Roivas da “Cami inşaatı için hükümetten izin almaya gerek yok ama Estonya’daki Müslüman topluluğunun küçük olduğu ve ibadethaneleri olduğu da dikkate alınmalı” yorumunda bulunmuştu.

YORUMLAR 2
  • efe 7 yıl önce Şikayet Et
    reis gezme artık düşman çok Allah korusun başına bir iş getirirler burda kal halkın seni korur...
    Cevapla
  • Leyla 7 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan, Allah dinimize, devletimize, milletimize zeval vermesin,Allah'a emanet ederim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış