Musul'da salgın hastalık tehlikesi

Dünya Sağlık Örgütü Irak Sorumlusu, "Musul, DEAŞ'ın kontrolünde olduğu için gerekli sağlık hizmetlerini alamıyor. Bulaşıcı hastalıkların yayılma riski var." dedi.

Musul'da salgın hastalık tehlikesi
Musul'da salgın hastalık tehlikesi
GİRİŞ 17.11.2016 19:29 GÜNCELLEME 18.11.2016 14:32

Dünya Sağlık Örgütü Irak Sorumlusu Dr. Altaf Musani, iki yıldan uzun süredir terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde bulunan Musul'da salgın hastalık tehlikesi yaşandığını söyledi.

Musani, Musul kent merkezinden kaçan sivillerin sağlık sorunlarını yerinden takip etmek için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil kentine geldi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüşen Musani, salgın tehlikesine dikkati çekerek, "Musul, iki yıldan uzun süredir DEAŞ'ın kontrolünde olduğu için gerekli sağlık hizmetlerini alamıyor. Bulaşıcı hastalıkların yayılma riski var. Siviller, temiz su sıkıntısı çekiyor ve bu da hastalıklara yol açıyor." dedi.

ACİLEN SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇMELİ

Musul'da özellikle çocuklar ve kadınların acilen sağlık kontrolünden geçmesi gerektiği uyarısında bulunan Musani, şunları kaydetti:

"Basit örneklerden yola çıkarak bazı tespitlerde bulunabiliriz. Kentteki çocuklara iki yıldır hiçbir aşı yapılmadı. Kronik hastalığı olan hamile kadınların ne tür hastalıkları yeni doğan veya doğacak çocuklarına taşıdıkları bilinmiyor. Bu insanlar iki yıldır kötü hayat koşulları içerisinde yaşıyor."

Kentteki sivillerin kirli su ve kötü gıdalarla beslendiğine işaret eden Musani, Kayyara kasabasında yanmaya devam eden ham petrolden dolayı da bazı sivillerin nefes darlığı çektiğini aktardı.

Musani ayrıca, tüm bunların yanında ciddi psikolojik sorunlar yaşayan bölgedeki sivillerin psikoterapiye ihtiyacı olduğunu kaydetti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi