Kerry'nin ses kayıtları basına sızdı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin terör örgütü DEAŞ hakkındaki görüşlerini anlattığı ses kayıtları basına sızdı.

Kerry'nin ses kayıtları basına sızdı
Kerry'nin ses kayıtları basına sızdı
GİRİŞ 07.01.2017 22:34 GÜNCELLEME 07.01.2017 22:37
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

DEAŞ'ın Suriye'de büyüdüğünü bildiklerini itiraf eden Kerry, "Esed'in tehdit altında olduğunu düşündük. DEAŞ'ın güçlendiğini gördük ve izliyorduk" diye konuşmuş.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 22 Eylül'de New York'ta Suriyeli muhalifler ve bazı batılı diplomatlarla gerçekleştirdiği yaklaşık 40 dakikalık toplantının ses kaydı sızdırıldı.

WİKİLEAKS TARAFINDAN SIZDIRILDI

WikiLeaks tarafından sızdırılan kayıtta Kerry, terör örgütü DEAŞ'ın yükselişini fark ettiklerini ancak bunun Suriye'de Esed rejimi üzerinde baskı kuracağını düşündükleri için müdahale etmediklerini söyledi.

Kerry, toplantıda şu ifadeleri kullandı:

"Rusya devreye girdi, çünkü DEAŞ güçleniyordu. DEAŞ'ın Şam'a yürüme olasılığı tehdit ediciydi. İşte Rusya bu yüzden devreye girdi. Çünkü bir DEAŞ hükümeti istemiyorlardı ve Esed'i desteklediler. Ve bunun (DEAŞ'ın) büyüdüğünü biliyorduk. İzliyorduk. DEAŞ'ın güçlendiğini gördük. Ve Esed'in tehdit altında olduğunu düşündük. Esed'i muhtemelen müzakere masasına oturtabiliriz diye düşündük. Ama Esed masaya oturmak yerine Putin'in desteğini aldı."

'KONGRE, ASKERİ MÜDAHALEYİ OYLAMAYI REDDETTİ'

Al Jazeera'de yer alan habere göre Kerry, Suriye rejimine yönelik askeri müdahalenin neden yapılamadığını ise şöyle açıkladı:

"Suriye'de güç kullanılması lehine konuştum. Bunu savundum. Kalkıp (kimyasal) silahlar yüzünden Esed'e saldıracağımızı duyuran benim. Sonrasında ise olaylar başka bir sürece doğru evrildi. Ama sonuç itibarıyla, Kongre, bunu oya sunmayı dahi reddetti. Tony Blair, parlamentoya gitti ve oylamayı kaybetti."

Kerry, görevin sona ermesi sebebiyle düzenlediği basına veda toplantısında da 2013'te yapılması düşünülen bu müdahaleyle ilgili, "İngiltere parlamentosunun hayır oyu yüzünden iş yürümedi, yoksa Obama Suriye'de güç kullanmaya kararlıydı" diyerek kendilerini aklamaya çalıştı.

YORUMLAR 60
  • Esas 7 yıl önce Şikayet Et
    Afedresiniz canim. Deaş i abd guclendirdi o yuzden petrol tankerlerini ,kuyularini vurmadiniz. Vurulsa deaş varsa gizli petrol deposunu en fazla 1 ay da tuketir, petrol satisi ile silah tuccarlarinizdan milyarlarca dolarlik silah alamaz, maaslarini odeyemez ve 6 ay icinde halk isyanlari ile biterdi. Turkiyeyi nasil pkk ile hizaya getirmeye kalkiyorsaniz , ortadoguyu deaş ve ypg ile dizayn etmeye yeltendiniz. Ve ypg nin sunnileri deaş diye lanse etmesi , şii lerin sunni bolgelerdeki katliamlari bu savasin sunni sivillere karsi verildigini gosteriyor.
    Cevapla
  • Turkmen 7 yıl önce Şikayet Et
    kendi aralarindaki oyunlarini oynasinlar.bunlara aldanip bunlarin oyunlarina karismamak gerek.cunki bunlarin oynadigi oyun 'ehli suneti yok etme' oyunudur.
    Cevapla
  • muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    hillary seçilmedi diye amerikayı rezil etmek istiyorlar kerry bunu kendisi sızdırmış
    Cevapla
  • SULEYMAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Güzel tesbit gülay hanım
    Cevapla
  • Gülay 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd liderlerinin beyanlarının 4 kelimesinin 3 ünün yalan olduğu ispatlanmış ve Roberd david (CİA ajanı) bunu itiraf etmiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil