İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Moskova'ya ziyaret

Rusya Başbakanı Medvedev, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştü. Medvedev, "Ziyaretinizin Rusya-İran ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağından eminim" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Moskova'ya ziyaret
İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Moskova'ya ziyaret
GİRİŞ 28.03.2017 09:13 GÜNCELLEME 28.03.2017 09:21

Medvedev, Moskova yakınlarındaki Başbakanlık rezidansında İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştü.

Görüşmenin basına açık kısmında açıklama yapan Medvedev, şu an Rusya ile İran arasında iyi ve gelişmiş ilişkiler bulunduğunu belirterek, "Bugünkü görüşmemizde ticari, ekonomik ilişkilerimiz ve küresel konuları değerlendireceğiz. Ziyaretinizin Rusya-İran ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağından eminim" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani de son yıllarda iki ülke ilişkilerinde yakalanan pozitif ivmeden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Ruhani, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Tahran ziyaretinin iki ülke ilişkilerinin gelişimi açısından yeni bir başlangıç noktası olduğunu vurgulayarak, "Moskova ziyaretim esnasında ilişkilerimizde yeni bir dönüm noktasına şahit olacağımızı umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

İki ülkenin ilişkilerinin tüm alanlarda geliştiğini söyleyen Ruhani, "Uluslararası alandaki ortak adımlarımızın hem küresel hem de bölgesel barış ve istikrara katkı sağlamasını umut ediyorum" diye konuştu.

Ruhani, Moskova ziyareti kapsamında yarın Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı