Çin ve Rusya’dan Rohingya önergesine ret

Çin ve Rusya, Birleşmiş Milletler'in Myanmar'daki Rohingya Müslümanları için sunduğu önergeyi kabul etmedi.

Çin ve Rusya’dan Rohingya önergesine ret
Çin ve Rusya’dan Rohingya önergesine ret
GİRİŞ 25.12.2017 10:42 GÜNCELLEME 25.12.2017 10:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Myanmar’daki Rohingya Müslümanları için BM’e sunduğu önerge, 122 oyla kabul edildi fakat Çin ve Rusya dahil olmak üzere birçok ülke önergeyi reddetti.

BM’in kabul ettiği önerge sağlık çalışanlarının bölgeye girişinin sağlanmasını, bölgedeki sığınmacıların ülkelerine güvenli bir şekilde geri gönderilmesini ve bütün Rohingya Müslümanları’na vatandaşlık verilmesini talep ederken, Çin ve Rusya’nın yanında Kamboçya, Laos, Filipinler, Vietnam, Suriye, Belarus ve Zimbabve BM’in kararını kabul etmedi.

BM tarafından bölgeye daha fazla elçi atanabilmesi için finansmanın sağlanmasıyla kabul edilen önerge kapsamında BM Genel Sekreteri António Guterres’in Myanmar’a özel bir elçi ataması bekleniyor.

Geçen Ağustos ayından beri 650 bine yakın Rohingya Müslümanı ülkelerini terk etmek durumunda kalmış ve zor şartlar altında Arakan Eyaleti’nde sığınma talep etmişti. BM’in Rohingya Müslümanları için sunduğu önergeler kapsamında geçen ay BM özel sözcüsü Yanghee Lee’nin bölgeye gitmesi kararı alınmış fakat Lee, Myanmar hükümetinin kendisinin ülkeye girişini yasakladığını ve kendisiyle bütün işbirliğini kestiğini söylemişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Oğuzhan 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah seni de parça parça ayırırlarkende itidal çağrısı yaparsın.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Acilen bizimde nükleer güce ulaşmamız lazım bunlar bu dilden anlar caydırıcı ve sözünüz o zaman geçer..bizim bizden başka dostu yoktur allah vatanımıza milletimize zeval vermesin..
    Cevapla
  • Diriliş Ertuğrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah tüm kafirlerin belasını versin.. Evet Rusyaya yakınız hoşumuza gitsede gitmesede Türkiyeye komşu komşuluk ilişkileri çerçevesinde konjoktür gereği siyaseten iyi geçinmek durumundayız. Yoksa gavurdan müslüman hasssiyeti beklemek abesle iştigaldir. Müslüman görünen nice ülkeler bile bizi bir kaşık suda boğmaya çalışıyor..
    Cevapla
  • Ezo 6 yıl önce Şikayet Et
    Ruslara şimd ço yakınız gözüyle bakankar, size ibret olsun. Kafir kafirdi
    Cevapla
  • halil 6 yıl önce Şikayet Et
    asla ruslarla ticaret dışında askeri olarak iştutmak akıl karı değil.suriye konusunda onların masasında oturmak esli vatan toprağını satmakla eş değer.
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    kâfir tek millettir onlara güvenilmez o yüzden devlet olarak çok güçlü olmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü