Ahed Tamimi İsrail'de devlet krizine yol açtı

İsrail Savunma Bakanı Liberman'ın, Ahed Tamimi'ye özgürlük istediği gerekçesiyle ünlü İsrailli Şair'in ismine Ordu radyosunda yer verilmemesi talebi tartışmaya yol açtı.

Ahed Tamimi İsrail'de devlet krizine yol açtı
Ahed Tamimi İsrail'de devlet krizine yol açtı
GİRİŞ 23.01.2018 15:20 GÜNCELLEME 23.01.2018 15:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Filistinli aktivist 16 yaşındaki Ahed Tamimi’nin serbest bırakılması kampanyasına katılan Yahudi entelektüel şair Yehonatan Geffen hakkında İsrail Savunma Bakanı Liberman’ın, Ordu radyosunun programında şairin ismine yer verilmemesi isteğine İsrail Başsavcılığından itiraz geldi.

İsrail Başsavcılığı, Liberman’ın Ordu radyosunun program siyasetine müdahale hakkı bulunmadığını açıkladı. 

İsrail Savunma Bakanı Yehonatan Geffen Liberman’ın İsrail askerlerine direniş gösteren, hatta bir İsrail askerini tokatlayıp kardeşini kurtarmaya çalışan Filistinli aktivist Ahed Tamimi’ye destek verdiği ve Nazilere karşı direnen ve genç yaşında Nazi soykırımında hayatını kaybeden günlük yazarı Yahudi kızı Anne Frank’a benzettiği için Yahudi entelektüel şair Yehonatan Geffen’e İsrail Ordu radyosunda yer verilmemesi için Radyo müdürü Gal Galaz’ın aradığı belirtildi.

Liberman’ın bu hareketine tepki olarak İsrail Başsavcılığı, İsrail Savunma Bakanı Avichai Mandelblit Liberman’ın Radyonun yayın siyasetine karışmaya hakkı olmadığını açıkladı.
Yahudi entelektüel Şair Yehonatan Geffen İnstragam hesabından, Ahed Tamimi’nin kurtarılması için dünya genelindeki kampanyaya destek verdiğini açıklamış ve onu Almanya’daki soykırımda hayatını kaybeden Yahudi kızı Frank Anne’ye benzetmişti.

Ahed Tamimi 19 Aralık'tan beri askere saldırma, güvenliğe zarar verme, kışkırtma ve benzeri suçlamalardan dolayı gözaltında tutuluyor. Tamimi’nin mahkeme gününe kadar gözaltında tutulacağı belirtildi. Yahudi yazar, şair Yehonatan Geffen instragam hesabında, onun etkinliklerini Jeanne D'Arc’a benzetmiş ve onun için "O bu şartlar içinde doğdu. Onun doğduğu topraklar 50 yıldır işgal altına bulunuyor ve aşağılanıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 2
  • 1vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Vicdanlı ve aklı başında yahudiler de olmasa kim bilir ırkçı siyonist katiller daha neler yapabilirlerdi
    Cevapla
  • Almanyada Gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist Yahudi milliyetçilerse bu Geffeniyi vatan haini olarak görüyorlardır. Zaten 3 milyon nüfusları var, zorla aldıkları 1967 sınırı toprakları bu 3 milyona yaşamak için çok bile. Fakat amaçları başka. 2.Abdülhamit devrindeki çizdikleri sınırları istiyorlar Fırat-Nil nehri arası.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu