Kerküklü Türkmenler suikast korkusuyla yaşıyor

Irak'ın Kerkük kentinde son dönemde Türkmenlere yönelik suikastlar dikkati çekiyor. Kerkük'te 4 ay içinde 19 Türkmen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Kerküklü Türkmenler suikast korkusuyla yaşıyor
Kerküklü Türkmenler suikast korkusuyla yaşıyor
GİRİŞ 08.02.2018 13:49 GÜNCELLEME 08.02.2018 13:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Zengin petrol yataklarına sahip Kerkük'teki Türkmenlere karşı 16 Ekim 2017'den bu yana farklı tarihlerde çeşitli silahlı saldırılar gerçekleştirildi. Saldırıların "suikast" şeklinde düzenlenmesi ve çoğunun "faili meçhul" kalması, kentteki tüm Türkmenleri tedirgin etmeye başladı.

Saldırıların hedefinde siyasetçi ve öğretim görevlileri başta olmak üzere Türkmenler içinde farklı sosyal altyapıya sahip kişiler yer alıyor.

 

Kerkük'te bağımsız bir kurum olarak faaliyet gösteren Irak İnsan Hakları Derneği Başkanı Neşet Beyatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinin, 16 Ekim'de kentten çekilmesinin ardından suikasta uğrayıp hayatını kaybedenlerin sayısında endişe verici bir artış olduğunu ifade etti.

Saldırıların aydınlatılamaması nedeniyle Türkmenlerin herkesten şüphelendiğini aktaran Beyatlı, 19 suikast sonrasında yakalanan bazı kişiler olsa da cinayetlerin çoğunun "faili meçhul" kaldığını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye nin kerkükü koruma altına alması lazım. yoksa yakında ordan türkmen kalmayacak
    Cevapla
  • efecan 6 yıl önce Şikayet Et
    verin silah Türkmenlere
    Cevapla
  • Birdost 6 yıl önce Şikayet Et
    Oku ! Oku ! Oku ! Ama faydalı şeyler oku. Eğitil, eğit; birşeyler üret bunlara savunma ve saldırı ürünleri de dahil olsun ! Ancak suikastlerden böyle kurtulursun . Herşeyi ALLAH'tan beklemiyelim. ALLAH zihin açıklığı versin. Şehitlere ALLAH rahmet, kalanlara sabır ve de akıl versin.
    Cevapla
  • Türkmen. 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim en az 5 çocuk yapın Allah büyüktür rızkı Allah verir.. Müslüman israf etmez boşa para harcamayin telefonlara para vermeyin paranızı diyanete Kızılay'a bahislayin Allah devletimizin yarfimdicisi olsun
    Cevapla
  • bence 6 yıl önce Şikayet Et
    Hasti sahabidir kurtleri gunderdi turkmenleride temizledimi gelecekte basina bela olacak kalmiyacak hasti sahabi iranla calisiyor kasimiden emir aliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!