Esed, Doğu Guta'da can almaya devam ediyor

Esed rejimi ve destekçileri, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son bölge olan Duma ilçesine iki gündür yoğun saldırılar düzenliyor. Devam eden bombardımanlarda şu ana kadar 47 sivil hayatını kaybetti.

Esed, Doğu Guta'da can almaya devam ediyor
Esed, Doğu Guta'da can almaya devam ediyor
GİRİŞ 07.04.2018 16:00 GÜNCELLEME 07.04.2018 16:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın, abluka altındaki Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesine dün yeniden başlattığı yoğun saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı 47'ye yükseldi.

Esed rejimi ve destekçisi Rusya, son iki gündür Duma ilçesindeki sivil yerleşim yerlerine havadan ve karadan yoğun bombardıman gerçekleştiriyor.

 

 

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Olay yerine intikal eden Sivil Savunma ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını sürdürürken, devam eden saldırılar nedeniyle sivil kayıpların artmasından endişe ediliyor. Saldırılar sonucu yaralanan siviller ilçedeki sağlık merkezlerinde kısıtlı imkanlarla tedavi ediliyor.

TAHLİYELER DURDU, SALDIRILAR YOĞUNLAŞTI

Rusya'nın garantörlüğünde yürütülen görüşmeler sonucu varılan anlaşmayla 22 Mart'ta Doğu Guta'dan zorunlu tahliyeler başlamıştı. Doğu Guta'nın Arbin, Zemelka ve Ayn Terma yerleşimlerinden tahliyeler olmuş, Duma konusunda ise anlaşma sağlanamamıştı.

Bölgede hakim askeri muhalif gruplardan Ceyşül İslam ve Rusya arasındaki müzakereler sürerken, 2 Nisan'da Duma'dan da tahliyeler başlamış, 5 bin civarı sivil, Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gönderilmişti. Duma'ya saldırılar da büyük oranda durmuştu.

YORUMLAR 7
  • hkn 6 yıl önce Şikayet Et
    rusyayi irani ikna edin bu zaalimin oglu gitsin suriye diye birsey kalmadi
    Cevapla
  • Kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    Zalim olan zulüm görür elbet yalnız biz müslüman diye geçinyoruz hepimiz bundan sorumluyuz kimse hiç bişey yapmıyor yok kınıyoruz yok Kahrolsun bunlarla hiç bişey degismiyor
    Cevapla
  • ALİ el sad ır 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM esed i ve onunla bereber olanları en kısa zamanda öldürdıkleri masum çocuklerın kadınların yaşlı insanların intikamlarını al kahhar ismınle kahır perişanlık ver AMİNNN YA RABIM
    Cevapla
  • haydar ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbim Esed'i Kahhar isminle kahreyle en yakın zamanda İnşaAllah AMİNNNN AMİNNNN
    Cevapla
  • Nuran 6 yıl önce Şikayet Et
    Lânetullâhi Alezzalimin Yarabbim Esed'i Kahhar isminle kahreyle en yakın zamanda İnşaAllah
    Cevapla
  • OKAN 6 yıl önce Şikayet Et
    aminnn ya RAB
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!