Ukrayna'dan açıklama: Türkiye buna hazır!

Ukrayna Devlet Başkanlığı'ndan yapılan bir açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinde Birlemiş Milletler'in (BM) bir barış gücü misyonu oluşturulması halinde, Türkiye'nin, bu misyona katılmaya hazır olduğu belirtildi.

Ukrayna'dan açıklama: Türkiye buna hazır!
Ukrayna'dan açıklama: Türkiye buna hazır!
GİRİŞ 09.04.2018 14:00 GÜNCELLEME 09.04.2018 14:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanlığı'ndan, Ukrayna lideri Pyotr Poroşenko'nun Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmelere ilişkin yapılan açıklamada, Türk tarafının Donbass'ta bir BM barış gücü oluşturulmasını desteklediği ve bunun gerçekleşmesi halinde Türkiye'nin barış gücüne katılmaya hazır olduğunu aktardığı kaydedildi.

Açıklamada Poroşenko'nun ayrıca, Ukrayna'nın doğusunda bağımsızlık yanlısı güçler ile ordunun 2014'ten beri çatıştığı Donbass bölgesindeki durum hakkında Türk tarafını bilgilendirdiği belirtildi.

Poroşenko'nun Türk tarafıyla görüşmelerinde, Ukrayna ve Türkiye arasındaki ekonomik ve enerji ilişkilerini geliştirmeyi de ele aldığı belirtilen açıklamaya göre, temaslarda Ukrayna, Türkiye ve Katar arasında yapılabileceği üçlü işbirliği ihtimallerinin de gündeme geldiği kaydedildi.

YORUMLAR 10
  • namık kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    yok ab yok haçlı diye yorum yapmış biri. ukraynalıların ortodox olduğundan , katolik ve protestan ab nin onlara da kazık attığından bihaber. 1200 lü yıllarda haçlılar kudüsten önce istanbulu işgal edip yağmaladılar. o günden beri katolik ve ortodoxlar kavgalıdır. vatikan katolikler için neyse istanbulda ortodoxlar için odur. katolik kukuletasındansa osmanlı sarığını tercih ederiz demeleri de bu yüzdendir yoksa osmanlı harikaymış mütişmiş hikayesinden değil. hey cehalet hey.
    Cevapla
  • R Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında bir denge politikası sürdürüyor. Oyum ne Rusya'ya ne de Ukrayna'ya. Oyum Türkiye'ye. Bize en faydalısı ne ise o olmalı.
    Cevapla
  • bekir 6 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna, kırım bizden Rusların koparttığı topraklarımızdı. ruslar suriyede ne arıyorsa bizde ukraynada onu aramamız haktır.
    Cevapla
  • Yörük GURD 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya , Suriye'deyse bizim de, Barış Gücü'nde olmamız son derece mantıklı.
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    yok canim sizin HACLI kankalarınız varken AB ve amerika gibi,Türkiyeye hic gerek kalmaz Türkiye yeterince meşgul .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı