ABD aklını kaçırdı: BMGK'ye acil 'İsrail' çağrısı

ABD, işgalci İsrail'in Filistin'deki barışçıl gösterilere gerçek mermi ile saldırlarını görmezden gelerek BMGK'yı 'Gazze'den İsrail'e saldırılar olduğu' gerekçesiyle acil toplantıya çağırdı. İşgal güçleri 9 haftadan beri süren gösterilerde 124 Filistinliyi şehit etti.

ABD aklını kaçırdı: BMGK'ye acil 'İsrail' çağrısı
ABD aklını kaçırdı: BMGK'ye acil 'İsrail' çağrısı
GİRİŞ 30.05.2018 09:27 GÜNCELLEME 30.05.2018 09:29

ABD yine bir skandala daha imza attı. ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) ''Gazze'den İsrail'e saldırılar olduğu'' gerekçesiyle acil toplantıya çağırdı.

ABD'nin BM Daimi Temsilciliğinden yapılan açıklamada, ''Hamas ve diğer militanların Gazze'den İsrail'e yönelik son saldırılarını'' görüşmek üzere BMGK'dan toplantı talep edildiği bildirildi.

 

 

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Niki Haley, ''İsrail'e yönelik saldırıların 2014 yılından beri en büyük saldırılar olduğunu'' iddia ederek, İsrailli sivillere yönelik şiddete BMGK'nın cevap vermesi ve Filistin yönetiminin Gazze'de olanlara izin verdiği için sorumlu tutulması gerektiğini savundu.

Toplantının yarın yerel saat ile öğleden sonra yapılması bekleniyor.

Filistin’de İsrail ablukasına karşı düzenlenen ''Büyük Dönüş Yürüyüşü'' gösterilerinde işgalci İsrail güçlerinin saldırısında 124 Filistinli şehit oldu. Filistinliler, Toprak Günü’nün 42’nci yıl dönümü kapsamında 30 Mart Cuma gününden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında barışçıl gösteriler düzenliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...