Dev saldırı! Ordu ilerliyor bölge ele geçirildi

Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonunun desteklediği Yemen hükümet güçleri, İran’a yakınlığıyla bilinen Husilerin elindeki stratejik Hudeyde kentini almak için önceki gün başlattıkları operasyonda Nakhilia kentini ele geçirdi.

Dev saldırı! Ordu ilerliyor bölge ele geçirildi
Dev saldırı! Ordu ilerliyor bölge ele geçirildi
GİRİŞ 15.06.2018 10:40 GÜNCELLEME 15.06.2018 10:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Operasyon güçlerinin ilk hedefinde Hudeyde havalimanı bulunuyor. Havalimanının 2 km uzağında meydana gelen çatışmalarda Husilerden 30, hükümet yanlısı güçlerden ise 9 can kaybı oldu. Bir kıyı kenti olan Hudeyde'nin limanı, Yemen’in ithal ettiği gıdaların yüzde 70'inin geçtiği yer.

Yemen’e gönderilen insani yardım ve akaryakıtın büyük kısmı da buradan geçiyor. Bu sebeple uluslararası yardım kuruluşları ve BM, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni Hudeyde’ye yönelik bir saldırı başlatmamaları konusunda uyarmış ve böyle bir operasyonun ülkeye gönderilen yardımların yolunun kesilmesine neden olabileceğini ifade etmişti.

 

 

Ancak Birleşik Arap Emirlikleri’nin BM Elçisi Obaid Salem el-Zaabi, gazetecilere “Husilerin füze taşımasına mı izin vermeliyiz?” diyerek operasyonun yapılacağını söylemişti. Husiler ise operasyona karşı yaptıkları açıklamada “Koalisyon güçlerinin Hudeyde savaşını başlatmaları, Kızıldeniz’de tehlike seviyesini yükseltmiştir. Onlar bunun sonuçlarına katlanacak” ifadelerini kullandı. Bu arada, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, operasyonu takip etmek üzere ülkesinin güneyinde bulunan sahil kenti Aden’e geldi.

SOKAK ÇATIŞMALARI CAN KAYBINI ARTTIRABİLİR

27 milyonluk Yemen’in nüfusunun üçte ikisi yardımlarla hayatlarını sürdürüyor. Halihazırda 8.4 milyon kişi açlık riski altında. Suudilerin başını çektiği Arap koalisyonu, 2015 yılından beri Yemen’e yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Hudeyde saldırısı, çatışmaların girdiği kısır döngüyü kırmaya yönelik ancak şimdiye kadar Arap koalisyonunun hava saldırılarıyla sürdürdüğü operasyonun sokak çatışmalarına dönmesinin can kaybını yüksek oranda artırabileceği ifade ediliyor. Arap koalisyonuna ait savaş uçaklarının bombardımanlarında zaman zaman sivillerin de hedef olması insan hakları örgütlerinin tepkisini çekiyor. 

YORUMLAR 5
  • Dadaş efe 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail kıblesini vuruyor çıt yok.
    Cevapla
  • Muhammed 5 yıl önce Şikayet Et
    Husilerin sökülüp atılması gerekiyor yemenden. şia sapkınları dünya üzerinde iran sınırlarına hapsedilmeliler...
    Cevapla
  • Muat 5 yıl önce Şikayet Et
    Siiler coluk cocugun tepesine boma yagdirirken bu kardeslik dilinizi yilan soksun alpi ve turkay
    Cevapla
  • alpi 5 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah müslümanım ama sana kesinlikle katılmıyorum...
    Cevapla
  • Turkay 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi meshebcilerin yuzunden bu savaslar Allaha bu hesabi veremeyeceksiniz bu arada itikadim ehlisunnet vel cemaat ama senin gibi baskalarini sapik munafik kafir ilan etmem sen bizden degilsin sadece ajansin ismini degistir christ yada schalom koymalisin fitneci
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!