Tereddüt dahi etmedi! Sıradaki hedefimiz sizsiniz

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye resmi bir ziyarette bulunan ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Haley, İran’ı bir tehdit olarak gördüklerini belirterek Kuzey Kore’nin ardından sırada İran’ın olduğunu söyledi.

Tereddüt dahi etmedi! Sıradaki hedefimiz sizsiniz
Tereddüt dahi etmedi! Sıradaki hedefimiz sizsiniz
GİRİŞ 29.06.2018 15:58 GÜNCELLEME 29.06.2018 16:28
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İran'ı bir tehdit olarak gördüklerini ve Kuzey Kore’den sonra sırada İran'ın olduğunu söyleyen Nikki Haley, ABD'ye İran ile ilişkileri yeniden gözden geçirmeye ve İran’la iş yapmayı isteyip istemediğine karar verme çağrısında bulundu.

Nikki Haley, Washington ve Yeni Delhi'nin terörizme karşı savaşta küresel liderler olması gerektiğini söyledi. "ABD ve Hindistan'ın birinin dahi teröristleri destekleyen ve yataklık eden rejimlere gözünü kapatamaz, bu bağlamda, ABD Pakistan'la ilişkilerine eskisinden farklı yaklaşıyor" diyen Haley, "ABD, teröristlere güvenli mekan sağlanmasına müsamaha etmeyecek" diye konuştu.

 

 

46 yaşındaki BM temsilcisi, Pakistan'ın birçok konuda ABD'nin ortağı olduğunu ancak Amerika'nın teröristlere güvenli bölge sağlayan Pakistan veya başka bir ülkeye müsamaha gösteremeyeceğini belirtti. Haley, "Biz buna müsamaha etmeyeceğiz. Pakistan'a bu mesajı geçmiştekinden daha güçlü gönderiyoruz. Değişiklikleri görmeyi umuyoruz" dedi.

Haley'nin açıklamalarının, ABD'nin 4 Kasım'a kadar Hindistan ve diğer ülkelere İran'dan petrol ithal etmeyi durdurmaları aksi takdirde yaptırımlarla yüz yüze kalacakları ikazından sonra geldiğine dikkat çekildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 24
  • zulkay karakaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada en büyük igrenç şeytan terörist katil siz amerikalılardan başka yok inşallah en yakın zamanda kökünüz kurur.
    Cevapla
  • tengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    yanı başımızda sözüm ona DEAŞ diye bir terör örgütüne savaş açmışsın ancak terörist PKK PYD ile birlik olmuşsun başka işler peşinde koştuğun her halinden belli kime yutturuyorsun Trump !!!
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan gardaş Pakistan’dan ne istiyorsunuz ? Elbet sizin işinizi bitirecek birileri çıkacak inşallah.
    Cevapla
  • Muzo 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye ABD nin suriyedeki PKK PYD YPG ISİD gibi teroristleri destekleyen ve yataklık eden rejimlere gözünü kapatamaz bu bağlamda ABD terör örgütleriyle iliskileri de daha da yakınlaştırır TÜRKİYE ,ABD nin teroristlere güvenli mekan sağlamasını musama etmeyecektir diyerekten aynı cümleyi amerikan geri iade ediyoruz
    Cevapla
  • İdo 5 yıl önce Şikayet Et
    Elin yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zannedermiş.sıra sizede gelecek bunu unutmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!