Eski Katar Emiri'nden büyük vefa! Unutmadı

Katar Emiri'nin babası ve eski emir Hamad bin Halife Es Sani, 21 yıl önce İtalya'da kendisine ufak ama mühim bir iyilik yapan yaşlı bir kadına minnettarlığını göstermek için geçen hafta bir sürpriz yaptı.

Eski Katar Emiri'nden büyük vefa! Unutmadı
Eski Katar Emiri'nden büyük vefa! Unutmadı
GİRİŞ 20.08.2018 09:36 GÜNCELLEME 20.08.2018 10:20
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Es Sani bundan 21 yıl önce yatıyla İtalya’nın Brindisi kentine gelmişti. Kent merkezini dolaşırken aniden tuvalet ihtiyacı hisseden Es Sani, Brindisi’nin o bölgesinin o yıllarda pek turistik olmaması ve kafe-restoran gibi işletmelerin bulunmaması nedeniyle tuvalet bulmakta zorlanıyordu.

Bu sırada, evinin önünde oturmakta olan Teresa Borsetti isimli bir kadın, kim olduğunu bilmediği bu turiste evini açarak, “Gel benim banyomu kullan” dedi.

 

 

BBC Türkçe’nin aktardığına göre bu basit ama önemli jest, yıllar sonra yeni bir buluşmaya vesile oldu. 2013’te Katar emirliğini oğluna devreden ve ülkesinde “Baba Emir” olarak anılan Es Sani, geçen hafta yeniden Brindisi’ye gelerek kendisine evinin ve tuvaletinin kapısını açan kadını buldu.

KADINI TEKRAR BULDU

Brindisi’ye gelmeden birkaç gün önce bölgedeki tanıdıklarını arayarak Teresa Borsetti’nin hala aynı evde yaşayıp yaşamadığını soran Baba Emir, olumlu yanıt alınca yatıyla yeniden Brindisi’ye geldi. 16 Ağustos’ta Borsetti’nin evine giden Es Sani, şu anda 89 yaşında olan kadına hem yeniden teşekkür etti hem de hediyeler sundu.

Yerel gazete Il Nuovo Quotidiano di Puglia, Baba Emir ile yaşlı kadının buluşmasının bir buçuk saatten uzun sürdüğünü ve kadının yıllar sonra teşekkür için dönen misafirine kahve ve yerel bir tatlı türü olan “purciduzzi” ikram ettiğini yazdı.

Es Sani’nin yanında getirdiği hediyenin ne olduğu ise basına açıklanmadı. Ancak Corriere della Sera, Baba Emir’in bu hediyenin yanı sıra yaşlı İtalyan kadın ve tüm ailesini Noel’i geçirmek üzere Katar’daki evine davet ettiğini ve biletlerini de aldığını yazdı.

YORUMLAR 11
  • doğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bi daha yapaydın eski günlerin anısına.
    Cevapla
  • ceko 5 yıl önce Şikayet Et
    sevgili emir niye 21 yıl bekledin onu merak açıkçası kadın yaşlı zaten ölmüş olabilirdi. şu işi daha erken yapsaydınya.
    Cevapla
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Katar ve Kuveyt Emirleri, Osmanlı'nın atadığı kaymakamların torunlarıdır. Yani aynı sülaleler bu iki ülkeyi yönetmeye devam etmektedirler. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin başındakiler ise İngilizler'in atadıklarıdır. Belli olmuyor mu?
    Cevapla
  • erolyvz 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz o kadar Brindisi de gezdik İtalyanlar pasaportsuz internet kafeye bile almadılar. Liman polisi Türkler'e çok kötü davranıyor ve rüşvet yiyorlardı.
    Cevapla
  • el fani 5 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsinki kralın heleki milyar dolarlar olan kralla kendini mukayese ediyon.erol kardeş adamlar paraya göre muamele çekmişler.
    Cevapla
  • Hkn 5 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki vefa sadece İstanbul'da bir semt değilmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim