Mekke-Medine hızlı tren hattı açıldı

Suudi Arabistan'da Ortadoğu'nun en büyük ulaşım projelerinden sayılan hacılar ve umrecilerin geliş gidişlerini kolaylaştıracak Harameyn Hızlı Tren projesi hayata geçti.

Mekke-Medine hızlı tren hattı açıldı
Mekke-Medine hızlı tren hattı açıldı
GİRİŞ 26.09.2018 06:58 GÜNCELLEME 26.09.2018 10:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cidde'de Harameyn Hızlı Tren hattının açılışını yapan Kral Selman bin Abdülaziz, Medine bölgesine giden trene bindi.

Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanı Nebil bin Muhammed el-Amudi, kutsal topraklara yolculuk edenlere ve vatandaşlara hizmet verecek Harameyn Hızlı Tren hattının açılışını duyurmaktan onur duyduğunu belirterek, "Harameyn Hızlı Treni'nin, Mekke, Cidde, Kral Abdullah Ekonomi Kenti, Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı ve Medine olmak üzere 5 durağı bulunuyor." dedi.

 

 

Mekke ile Medine arasını yaklaşık 1 saate indirecek

Amudi, Mekke-Medine arasındaki hattın uzunluğunun 450 kilometre olduğunu ve yılda 60 milyon yolcuya hizmet vereceğini ifade etti.

Sanayi bölgeleri, ekonomi şehri, havalimanı ve kent merkezlerini birbirine bağlayacak 450 kilometrelik hızlı tren hattı, kara yoluyla 4 saat süren mesafeyi saatte 300 kilometre hızla 1 saat 20 dakikaya düşürecek. İlk ve son duraklar Mekke ve Medine istasyonları olacak. Çadır mimarisi esas alınan istasyonlar; Mekke'de sarı, Medine yeşil, Cidde'de ise gri renkte tasarlandı.

Suudi Arabistan, geçen yıl 2 milyon 400 bine yakın hacı, 7 milyon civarında da umreciye ev sahipliği yaptı.

YORUMLAR 10
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Hızlı treni icat edene teşekkür etmek lazım ...
    Cevapla
  • Boztepe 52 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah nasip etti bu yil hac vazifemizi yaptik mekkede hava asiri kirli hatta arkadslara dedim buraya Tren sart diye. Iyi hizmet fakat hacilara yapilan sabir altinda zulumdamada son verilmeli. Saatlerce hava alaninda bekle bin otobuse bir kisinin devam demesini bekle
    Cevapla
  • Hacabi 5 yıl önce Şikayet Et
    Otobüslerle 7 saat gidiyorduk çok güzel bir hizmet olmuş hayırlı olsun
    Cevapla
  • isa çeçen 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel işte hacı vede umreciler rahat eder.Tebrik ederim emeği geçenler teşekkürler.Yaşlı ve rahatsızlığı vede yorgunİNSANLARA HİZMETE ODAKLI YAPMIŞLAR.
    Cevapla
  • Muhammed YAVUZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım! Binlerce şükür! Mekke - Medine arası, İstanbul - Ankara gibidir takrîben; şimdi İstanbul - Gebze kadar olmuş demek ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"