Rusya'dan kritik S-400 açıklaması!

Rusya Başbakan Yardımcısı Yury Borisov, Rus uçaksavar füze sistemleri S-400'ün Türkiye tarafından satın alınmasına ilişkin sözleşmenin, teslimatın ana kısmının tamamlanmasının ardından yeni bir opsiyon oluşturduğunu söyledi.

Rusya'dan kritik S-400 açıklaması!
Rusya'dan kritik S-400 açıklaması!
GİRİŞ 31.10.2018 15:08 GÜNCELLEME 31.10.2018 15:08
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Borisov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hava savunma sistemimizi isteyen çok; ilk opsiyon Türkiye'de" dedi; ancak, opsiyon hacmini belirtmedi.

Türkiye ve Rusya, uçaksavar füze sistemleri S-400 üzerinde Aralık 2017'de bir kredi anlaşması imzaladı. Ankara, Türk personelinin hizmet edeceği iki hava savunma sistemi alayı alacak.

 

 

Taraflar, Türkiye'de S-400 üretiminin geliştirilmesinde teknolojik işbirliğine de karar verdiler. ABD ve NATO temsilcileri, bu anlaşma için Ankara'yı eleştirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ekim ayı sonunda, Rus S-400 hava savunma sisteminin kurulumunun Ekim 2019'da Türkiye'de başlayacağını duyurdu.

YORUMLAR 29
  • Mahir*** 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Ekber-ülkemizi vurmak gibi bir planları yoksa Hava savunma sistemimizden rahatsız olmamaları gerekir :)
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlayamadığım konu "S- 400 ler savunma silahı değil mi?Savunma silahı..Eee "Yunanistanda S-300, SA-15, SA-8 gibi Rus füzeleri varken, neden bize S-400 almayın baskıları? Dertleri ne? Yoksa bize saldırmayı mı düşünüyorlar ? Saldırı silahı olsa ki bence oda olmalı hani biraz anlaşılır feryadınız? ABD Türkiyeden güneydoğuyu da koparma aşamasında sorun yaşamamak isteğinde! F-35 ile Teknolojik esaret altına alacağı Türkiye'nin "S-400 alarak kendilerine tehdit olmaması" için debeleniyor
    Cevapla
  • u.zengin 5 yıl önce Şikayet Et
    koskoca dünya bütün insanlığa yeterken bu savaşlar niye bu yer kaygıları niye anlamıyorum. allah akıl fikir versin tüm insanlık adına barış .
    Cevapla
  • alex 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya büyük ve kaynaklar sınırlıdır
    Cevapla
  • Vizeler kalksın 5 yıl önce Şikayet Et
    Vizeler kalksın acilen
    Cevapla
  • melik 5 yıl önce Şikayet Et
    Ver Çoskuyu ,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar