'İslam karşıtlığını kabul etmem' deyip istifa etti

Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisinin (UKIP) eski lideri Nigel Farage, İslam karşıtı bir çizgiye kaydığı gerekçesiyle partisinden istifa etti.

'İslam karşıtlığını kabul etmem' deyip istifa etti
'İslam karşıtlığını kabul etmem' deyip istifa etti
GİRİŞ 05.12.2018 11:23 GÜNCELLEME 05.12.2018 11:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Farage, Daily Telegraph gazetesi için kaleme aldığı makaleyle 2006-2009 ve 2010-2016 yıllarında liderliğini yaptığı UKIP’ten istifa ettiğini duyurdu.

 

 

Nigel Farage, kendi döneminde göçmen ve Avrupa karşıtı politikalarla öne çıkan UKIP’in yeni lideri Gerard Batten’ı partiyi İslam karşıtı bir çizgiye taşıdığı için eleştirerek "İslam konusunu saplantı haline getirmiş durumda. Sadece İslami aşırıcılığı değil, İslam’ın kendisini saplantı haline getirdi. UKIP, haçlı seferi yapmak için kurulmuş bir parti değildi" ifadelerini kullandı.

Batten’ın aşırı sağcı aktivist Tommy Robinson’ı danışmanı yapmasını da eleştiren Farage, UKIP liderinin Pegida’nın İngiltere şubesinin kurucuları arasında yer alan aktivisti de saplantı haline getirdiğini kaydetti.

 

 

İslam karşıtı manifesto

UKIP eylül ayında gerçekleştirdiği son kongresinde İslam karşıtı politikalar içeren bir manifesto yayımlamıştı. Manifestoda Müslümanlara özel hapishaneler açılması, göçmenlere yönelik güvenlik incelemelerinin sıkılaştırılması ve ülkedeki ırkçılık karşıtı yasaların kaldırılması isteği yer almıştı.

UKIP, 2015 genel seçiminde yüzde 12,6 oy almış ancak parlamentoya bir milletvekili sokabilmişti. Oyu 2017'de yapılan erken seçimde yüzde 1,8 düşen parti, parlamentoda hiç sandalye kazanamadı.

UKIP, yürüttüğü kampanyayla 2016'da yapılan Brexit referandumunun mimarları arasında sayılıyor. Farage ise referandum sırasında Brexit taraftarlarının önde gelen isimleri arasında yer almıştı.

Farage, son dönemde ABD Başkanı Donald Trump ile kurduğu yakın ilişkiyle de gündeme gelmişti.

YORUMLAR 6
  • Mtn 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsani duyguların Hidayet vesilesi olsun inşaallah...
    Cevapla
  • Sıla 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşaAllah hidayete ulaşır
    Cevapla
  • Dostacısı 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim olursunuz inşallah
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Islam Allah'ımızın cc koruması altında! Nasibi olan bu korumada yerini safını alır. Allah cc dürüst insanlara buluğ cağından sonrada hidayet versin inşaAllah.
    Cevapla
  • ferit ak 5 yıl önce Şikayet Et
    demek vicdanı olan herkes için doğru tektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi