Türkiye itirafı: Müşterimizdi, şimdi rakip oldu

Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayisinde gerçekleştirdiği büyük atılım, dünya basını tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. İsrail basınında kaleme alınan bir makalede, "Türkiye, ilişkilerimizin altın yıllarında önemli bir müşterimizdi; şimdi ise büyük bir rakip haline geldi" ifadelerine yer verildi.

Türkiye itirafı: Müşterimizdi, şimdi rakip oldu
Türkiye itirafı: Müşterimizdi, şimdi rakip oldu
GİRİŞ 02.01.2019 16:32 GÜNCELLEME 02.01.2019 16:33
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Son yıllarda savunma sanayisinde yaptığı büyük atılımla diğer ülkelere parmak ısırtan Türkiye'nin bu başarısı dünya basınında da geniş yer bulmaya devam ediyor.

 

 

İsrail merkezli bir savunma sanayi sitesi olan Israel's Homeland Security'de yayımlanan bir makalede, "Türkiye, ilişkilerimizin altın yıllarında önemli bir müşterimizdi; şimdi ise büyük bir rakip haline geldi" denildi.

Türkiye'nin yeni nesil insansız hava aracı (İHA) ANKA'nın yerli olarak geliştirilen yeni motoru ile ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiği hatırlatılan makalede, "Türkiye, bu sayede İHA motorlarına olan dışa bağımlılığını sona erdirmek ve ortaya çıkan ihtiyaçları karşılamak adına önemli bir adım attı" satırları kaleme alındı.

 

 

Makaleyi kaleme alan İsrailli savunma sanayi araştırmacısı Arie Egozi, "PD-170 motorunun bir üst versiyonu olacak olan PD-220 motoru üzerinde çalışmalar da başladı. Bu motor, önde gelen insansız hava sistemi üreticisi Baykar Makina tarafından geliştirilen yeni silahlı İHA Akıncı'nın yeni nesline güç verecek" açıklamasında bulundu.

Yazısında Akıncı SİHA'nın 2020 yılında ilk uçuşunu gerçekleştireceğini de okuyucularıyla paylaşan Egozi, "24 saat havada kalabilme ve 40 bin feet irtifaya çıkabilme özelliğine sahip olacak Akıncı, 900 kilogram mühimmat taşıyabilecek" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 11
  • Çakabey 5 yıl önce Şikayet Et
    Şükürler olsun daha da kuvvetli ve güçlü olacağız inş. Tek yol çalışmak ve başarmak. Lider ülke Türkiye vizyonunu ortaya koyanlardan Allah razı olsun
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok müslümanlar öldü artik tüm müslümanlar her türlü silahi üretmesi lazim haclilara firsat vermemek lazim islamiyet kendini savunmasi lazim haclilar yahudiler bu kadar silah üreti müslümanlari öldürmek icin haklarini yemek icin zenginlikleri gasp etmek icin simdi müslümanlar da sira silah üretip müslüman düsman lari haddini bildirmeye
    Cevapla
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    BUNU GÖREMEYİP, daha hala ESKİ TÜRKİYE'ye dönmemiz, döndürülmemeiz için ÜLKENİN KAZANIMLARINA kör olan VESAYETİN KÖLESİ, iradesi ipoteklilere DUYURULUR.. Siz, SARI YELEN TALANCILIĞINI umut olarak görerek kudurup, DURUN.
    Cevapla
  • serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki israil ayağınızı denk alın !!!!!
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca Türkiyemizi satanlar darbeye göz yumanlar belli. Bu alçaklar zamanında Israilin müşterisi olduğumuzu Israil söylüyor. Bizi ne hale getirdiler. Köklü Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz terör devletine mahkum edilmiş. Bunun hesabı sorulmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir