WhatsApp'tan yayılan Momo çocuklarımızı tehdit ediyor!

Sosyal medya yayıldıkça zararları da gittikçe artıyor. Hemen hemen herkesin bulunduğu sosyal medya özellikle çocuklar için tehlike oluşturmakta. Son zamanlarda Momo isimli bir oyun yaygınlaşmaya başladı. Bu oyun çocuklara birtakım görevler veriyor ve uygulama sonucunda korkunç bir sona götürüyor.

WhatsApp'tan yayılan Momo çocuklarımızı tehdit ediyor!
WhatsApp'tan yayılan Momo çocuklarımızı tehdit ediyor!
GİRİŞ 06.03.2019 13:56 GÜNCELLEME 06.03.2019 13:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çağımızın ne büyük trendi sosyal medya. Hem yararlı hem zararlı olan bu mecra son zamanlarda gittikçe tehlike saçmaya başladı. Özellikle çocuklarımızı korumamız gereken bir döneme geldik. Bu zararlardan bir tanesi de Momo adıyla oluşturulmuş oyun.Bu karakter sosyal medya üzerinden oldukça acı sonlara götürecek tehlikelere yol açıyor.

Momo nedir?

Soluk cildi, korkunç gülüşü ve patlak gözleriyle korku filmlerindeki karakterleri andıran ‘Momo’ mesajlaşma platformu WhatsApp üzerinden yayılan bir şiddet oyunu. ‘Momo’nun gençler arasında yayılan ve dünya çapında çok sayıda intihar olayıyla bağdaştırılan ‘Mavi Balina’ isimli oyuna olan benzerliği ise oldukça dikkat çekici.

Mavi Balina ile aynı

Momo oyunu 2017’den bu yana birçok gencin intiharı ile ilişkilendirilen ‘Mavi Balina’ ile karşılaştırılmaya başlandı. Rusya’da yaratılmasına karşın Mavi Balina oyunu da kısa sürede sosyal medya aracılığı ile dünyaya yayıldı. Momo her ne kadar ağırlıkla WhatsApp üzerinden yayılsa da çocuklar arasında çok popüler olan sanal inşaat oyunu Minecraft’ta da bir oyun karakteri olarak görülmeye başlanmış durumda. Sanal suç uzmanları bu tür mesajlaşmalardan uzak durmayı ve bilinmeyen numaralarla iletişime geçmemeyi tavsiye ediyor.

Blue Whale, yani Mavi Balina adlı oyunda, oyuncular 50 talimatı yerine getirmek zorunda ve bunlardan bazıları ölümcül olabiliyor. Gençler arasında yayılan ve dünya çapında yüzlerce intihar olayıyla bağdaştırılan Mavi Balina isimli oyununun yaratıcısı Rusya’da 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Aşama aşama tehlikeye sürüklüyor

WhatsApp üzerinden kullanıcılara ulaşan Momo karakteri aşama aşama tehlikeye sürüklüyor. İlk başta çocuklara kesici aletlerin ulaşım yerini gösteren karakter aşamalar halinde ilerliyor. Bu emirler çocuklar üzerinde olumlu sonuç verdiğinde geri dönülmez bir sonla bitiyor.

İlerlemenin 1. kısmı.

Karakterin 2. kısmında kesici aletlerin kullanımı öğretiliyor.

Özellikle yaşı küçük olan çocukların bu oyun karakterine kapılıp bu aşamaları takip etmesi kolaylaşıyor.

Korkutma taktiği devreye giriyor.

Karakter dediklerini aşama aşama yapamayan çocukları ise korku ile sindirmeye çalışıyor.

Asıl son; karakter amacına ulaştığında sonucu ölüme gidebiliyor.

Son aşamaya kadar gelen çocuklar karakterin bu dediklerini yaptığında acı bir sonla karşılaşıyorlar. Ölüme sürükleyen bu oyunlar son zamanlarda tehlike oluşturan unsurlar arasında birinci sırada geliyor.

Kim olduğu bilinmiyor

İnternet, Momo ile ilgili içeriklerle dolu. Sosyal haber sitesi Reddit’te en çok okunanlar arasında Mok” başlığı bulunuyor. Nasıl ortaya çıktığı ve kim olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte bu soruların en popüler cevabı ise şu şekilde: “İspanyolca konuşulan ülkelerden birinden bir kişi, Instagram’dan bir fotoğraf keserek bununla bir WhatsApp kullanıcısı yarattı. Bu numara yayıldı ve temasa geçenlere rahatsız edici fotoğraflar gelmeye başladı. Bazıları Momo’nun kişisel bilgilerine ulaştığını da söylüyor.”

YORUMLAR 4
  • alihan 5 yıl önce Şikayet Et
    yalanlarına inanmayacam
    Cevapla
  • alihana 5 yıl önce Şikayet Et
    nedemek istedin
    Cevapla
  • alihan 5 yıl önce Şikayet Et
    momo merhaba
    Cevapla
  • emin 5 yıl önce Şikayet Et
    youtube...kapat gitsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…