İngiliz vatandaşlığından çıkarılmıştı! Suriye'de doğan bebeği öldü

Dört yıl önce DEAŞ'a katılmak için Suriye'ye giden ve İngiltere'ye dönmek istediği için İngiliz vatandaşlığı iptal edilen Şamima Begüm'ün Suriye'nin kuzeyindeki kampta doğan bebeğinin öldüğü bildirildi.

İngiliz vatandaşlığından çıkarılmıştı! Suriye'de doğan bebeği öldü
İngiliz vatandaşlığından çıkarılmıştı! Suriye'de doğan bebeği öldü
GİRİŞ 09.03.2019 11:18 GÜNCELLEME 09.03.2019 12:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Açıklama, Suriye Demokratik Güçleri sözcüsünden geldi.

 

 

BBC'ye konuşan bir sağlık çalışanı, yaklaşık iki haftalık olan bebekte akciğer iltihabı olduğunu ve Perşembe günü öldüğünü söyledi.

Begüm, 2015'te İngiltere'den kaçmış, Şubat ortasında Suriyelilerin kaldığı mülteci kampında The Times gazetesine röportaj verip 'yeni doğacak bebeğinin ölmesini istemediğini ve İngiltere'ye dönmek istediğini' söylemişti.

 

 

İngiltere hükümeti ise Begüm'ün bu talebini reddedip İngiliz vatandaşlığını iptal etmişti.BBC'ye konuşan sağlık görevlisi bebeğin nefes darlığı da çektiğini, bir doktora gösteriliğ hastaneye kaldırıldığını ancak Perşembe günü yerel saatle 13:30'da öldüğünü söyledi.

Sağlık görevlisi, ayrıca ölen bebeğin kamp yakınlarında gömüleceğini ifade etti.

ÇOCUKLAR İÇİN ÜZÜLÜYORUM

Bebeğin ölüm haberi teyit edilmeden önce BBC'ye konuşan İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid, "Haberler doğru mu değil mi bilmiyorum. Ama maalesef savaş bölgesinde doğan birçok masum çocuk olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Javid, "Bu duruma sürüklenen çocuklar için üzülüyorum. Savaş bölgesinde bulunmanın ne kadar tehlikeli olduğunu bize hatırlatan bir olay" diye konuştu.

19 yaşındaki Begüm, BBC'ye röportajında Suriye'ye gitmekten pişmanlık duymadığını ama DEAŞ'ın yaptığı her şeyi de onaylamadığını söylemişti.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 7
  • ben 5 yıl önce Şikayet Et
    bize yollasaydiniz biz bakardık .nede olsa muhacir bunlar.
    Cevapla
  • 6363 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistemi bizde uygulamalıyız. Vatandaş lık dan atılmalı.
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye dönmek isteyen pkk deas lilari vatandasliktan cikarin ailelerile birlikte sürgün edin türkiye de huzur baris kardeslik istiyoruz kardes olamayan defolup gitsin
    Cevapla
  • Okuyucu 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya ben anlamiyorum. Hic mi bu daesi toplayan polis,guvenlik yok o Suriyede. Yani insan birbirini uyarir,polise gider bu nedir diye. Her buldugu gruba,dernege kafanin estigine gore katilinmaz. Eskiden Daes mi vardi. Bi dusunsunler normal yasamla bi alakasi varmi?
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapacaktı İngiltere geri kabulmu yapacaktı onlar aptal değil. Geri kabulu, teröristleri af etmeyi biz yapıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi