İspanyol gazetesi El Pais Julian Assange'ın yıllarca İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Ekvador'un büyükelçiliğinde sürdürdüğü hayatına dair bazı görüntüleri paylaştı.

Washington'un yıllardır peşinde olduğu Wikileaks kurucusu Julian Assange, ABD'nin Irak ve Afganistan'daki karanlık geçmişini ortaya koyan isim olarak biliniyor.

Assange'ın Wikileaks üzerinden yayımladığı belgelerde, Irak ve Afganistan'da sivillerin katlinin gizlenmesi ve mahkumlara işkence edilmesi gibi bilgiler yer alıyor. Irak dosyasında, haber ajansı Reuters'ın 2 çalışanı dahil 15 kişinin öldürülmesine ilişkin görüntüler, teslim olmak üzere bir askeri üsse gelen 2 kişinin helikopterle vurulması, ABD askerlerinin parmağını kestikleri bir mahkumu asitle yakmaları, bir mahkumun ABD askerlerinin gözü önünde infaz edilmesi gibi belgeler bulunuyor.

SIĞINMA SÜRESİ DOLUNCA GÖZALTINA ALINDI

Ekvador'da iktidarın değişmesiyle birlikte ABD yanlısı Lenin Moreno başa geçti. Washington yönetimi Assange'a tekrer sığınma talebi verilmemesi için uzun süredir baskı yapıyordu. ABD istediğini geçen hafta aldı. Assange'ın Ekvador'un kendisine verdiği sığınma talebi dolunca, İngiltere polisi tarafından geçtiğimiz hafta gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Assange'ın ABD'ye iade edilip edilmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Haber7 / Dış Haberler Servisi

Yorumlar 3 Yorum Var
  • ali 15.04.2019 18:16
    ingiltere yargısı fetöcüleri bize vermemişti, ikircikli tavrını bıraksın da az omurgalı olsun, assange'ı da amerikaya vermesin.
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 15.04.2019 13:06
    Dingiltereyi secmeyecektin. Rusyaya cine siginacaktin.
  • Kara 15.04.2019 12:28
    Abd bu adamı ele geçirmek için Ekvatorda darbe yaptı şimdide itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar akılları sıra...