Dünyaya hükmeden devlet başkanı GOT hayranı çıktı

Çin Halk Cumhuiyeti Devlet Başkanı Şi Cinping'in ve Başbakan Li Keçiang'ın fantastik televizyon dizisi Game of Thrones'in hayranı olduğu ortaya çıktı.

Dünyaya hükmeden devlet başkanı GOT hayranı çıktı
Dünyaya hükmeden devlet başkanı GOT hayranı çıktı
GİRİŞ 29.04.2019 12:05 GÜNCELLEME 29.04.2019 12:05

HBO'nun izlenme rekorları kıran Game of Thrones (GOT) adlı televizyon dizisi, tüm dünyada olduğu gibi Çin'de de en çok izlenen diziler arasında. Dizinin Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından da yakından takip edildiği ortaya çıktı. Cinping'in Westeros'taki acımasız dünyanın uluslararası ilişkiler için bir şablon haline gelmemesi gerektiğine inanıyor.

İsmi açıklanmayan bir devlet yetkilisinin South China Morning Post'a yaptığı açıklamada, Cinping'in yeni bölümleri izlemek istediği ama çoğu zaman programının buna müsait olmadığını söyledi. Yetkili, bu durumun üstesinden gelmek üzere Cinping için yoğunlaştırılmış gösterimler hazırlandığını ileri sürdü.

TOPLANTIDA GOT'TAN GÖNDERME YAPTI

Geçtiğimiz günlerde başkent Pekin'deki bir toplantıda konuşan Cinping yabancı konuklara, ''Yaşadığımız dünyanın Westeros'un yedi krallığı gibi kaotik savaşa girmediğinden emin olmamız lazım'' şeklinde hitap etti.

Sadece Cinping değil, Başbakan Li Keçiang da diznin sıkı takipçisi. Keçiang, Hırvatistan'ın liman kendi Dubrovnik'teki bir programda ''Game of Thrones'in (Taht oyunları) zamanı doldu. 16+1 (Ortadoğu ve Doğu Avrupa ülkeleri + Çin) turu başlıyor. Bu bir oyun değil kazan-kazan işbirliğinin yansıması'' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması