Pentagon açıkladı! Takviye birlik gönderiyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), göçmen krizinin yaşandığı Meksika sınırına 320 asker daha gönderiyor.

Pentagon açıkladı! Takviye birlik gönderiyor
Pentagon açıkladı! Takviye birlik gönderiyor
GİRİŞ 30.04.2019 11:12 GÜNCELLEME 30.04.2019 11:12

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın, ABD-Meksika sınırına destek amacıyla 320 takviye asker gönderme planını onayladığı bildirildi. 

Sınıra gönderilecek askerlerin, göçmenlerin nakli için Gümrük ve Sınır Muhafaza Birimi araçlarının kullanımı gibi görevler üstleneceği belirtildi.  

Pentagon'a göre takviye asker desteğinin 30 Eylül'e kadar maliyeti 7,4 milyon doları bulacak. 

MEKSİKA SINIRINDAKİ GÖÇMEN KONVOYU

Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşmak için yola çıkan 7 binden fazla kişinin yer aldığı göçmen konvoyu geçen yıl aralık ayında Meksika topraklarında ilerleyerek kuzeydeki sınır kenti Tijuana'ya ulaşmıştı.

ABD sınır muhafızları, sınırı geçmeye çalışan, aralarında çocukların da bulunduğu göçmenlere göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşmak için yola çıkan göçmen konvoyundan hiç kimsenin, mahkeme emri olmadan ülkeye alınmayacağını belirtmişti.

ABD ve Meksika hükümetleri arasında varılan "Meksika'da Kal" mutabakatı kapsamında Meksika üzerinden ABD'ye göç başvurusunda bulunan üçüncü ülke vatandaşlarının başvuru işlemleri sonuçlanana kadar sınır kenti Tijuana'da ikamet etmesi öngörülmüştü.

Meksika Ulusal Göç Komisyonu Başkanı Tonatiuh Guillen, 29 Ocak'ta yaptığı açıklamada, hükümetin 1 Aralık 2018'den bu yana çoğunluğu Orta Amerika ülkelerinden toplam 3 bin 983 göçmene geçiş vizesi verdiğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!