Cezayir ordusu krizden çıkış için halktan destek istedi

Cezayir Genelkurmay Başkanı Salih, ülkenin içinde bulunduğu krizden çıkış için halktan orduyla el ele vermesini istedi.

Cezayir ordusu krizden çıkış için halktan destek istedi
Cezayir ordusu krizden çıkış için halktan destek istedi
GİRİŞ 22.05.2019 01:33 GÜNCELLEME 22.05.2019 01:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Kayid Salih, bir askeri üsse ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Abdulaziz Buteflika'nın istifasından sonra devam eden kitlesel halk protestoları ve son dönemde hız kazanan yolsuzluk soruşturmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

Cezayir halkına seslenen Salih, "Halkımız, şer planları yapanları aralarına sokmamalı ve bu krizden çıkış için uyanık olmalı, orduyla el ele vermeli." dedi.

Salih ayrıca Buteflika'nın çevresindeki isimlerin yolsuzluk soruşturmalarını "engellemeye çalıştığını" söyledi.

 

 

Buteflika'nın yakın çevresini daha önceki konuşmalarında da "çete" şeklinde nitelendiren Salih, "Yolsuzlukla mücadele girişimi, gerçek, doğru, somut ve teyitli bilgiler üzerinden ilerlemekte. Bu durum çeteyi rahatsız etti ve hemen ordu ve yargının bu çabasını engelleme girişiminde bulunmaya başladılar." diye konuştu.

Cezayir'de hız kazanan yolsuzluk soruşturmaları

Cezayir'de uzun süredir sağlık sorunları yaşayan 82 yaşındaki Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, beşinci dönem cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasının ardından başlayan yoğun halk protestoları ve ordunun "sözlü müdahalesi" neticesinde 2 Nisan'da istifa etmek zorunda kalmıştı.

Cezayir'de son haftalarda, Buteflika döneminde adı birçok iddiaya karışmış, çok sayıda iş adamı, bürokrat ve siyasetçi açılan yolsuzluk soruşturmalarında ifade vermişti.

Ülkenin en zengin iş adamı Issad Rebrab'ın da aralarında bulunduğu ülkenin önde gelen iş adamları yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Cezayir'de eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın kardeşi Said Buteflika ile 2 eski İstihbarat Teşkilatı başkanı tutuklananlar arasında yer almıştı.

Baş döndürücü hızda seyreden yolsuzluk soruşturmalarına bazı kesimler destek verirken, bazıları ise yolsuzluk soruşturmalarının asıl hedefine hizmet etmekten çok tasfiye amaçlı kullanıldığı eleştirisini yapıyor.

YORUMLAR 6
  • Gurbetçi Bilocan 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransa'ya az para yedir düzelirsiniz.
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Askeriye yönetimden çekilmeli. İdareyi sivil halka bırakmalı. Asker ve polis sadece seçimin adil olarak geçmesi için 1 asker 1 polis 1 sivil bu her seçim odasında pusula ve kağıtlar bunlardan geçmeli.
    Cevapla
  • Endr 4 yıl önce Şikayet Et
    Tasfiye
    Cevapla
  • Taka 4 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırmamalı gayet normal çünkü petrol doğal gaz var.bu ikilinin olduğu yerde kaos çıkartılıyor Libya .irak .suriye .venezulla.simdide cezayir .iran sırada direniyor.yapanlar belli .kim olduğunu herkes biliyor.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 4 yıl önce Şikayet Et
    Askerî yönetim Cunda ne hikmetse hep müslüman ülkelerde! Diğer cografyalarda özellikle batıda asker seçilmiş lerin emrinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü