İran'dan kritik 'Körfez' hamlesi! Teklif yapıldı

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Körfez ülkelerine 'saldırmazlık paktı' teklifi götürdüklerini açıkladı.

İran'dan kritik 'Körfez' hamlesi! Teklif yapıldı
İran'dan kritik 'Körfez' hamlesi! Teklif yapıldı
GİRİŞ 26.05.2019 11:34 GÜNCELLEME 26.05.2019 11:35
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Zarif, "İran üzerinde ekonomik veya askeri tüm savaş çabalarına karşı duracağız ve onlarla güçlü bir şekilde yüzleşeceğiz" şeklinde konuştu. 

 

 

Zarif ayrıca Avrupa ülkelerini taahhütlerini yerine getirmeye çağırırken, "Nükleer anlaşmayı korumak için daha fazlasını yapmalılar. Konuşmak anlaşmayı korumak için yeterli değil. Avrupalılar pratikte de harekete geçmeli" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz yıl nükleer anlaşmadan çekildiğini açıklamasının ardından, ABD ile İran arasındaki gerilim kademeli olarak artmıştı. Son olarak ABD, Körfez'e uçak ve savaş gemileri yollamış, Washington yönetimi Orta Doğu'ya ek asker gönderme kararı almıştı.

 

 

İran'ın 'komşu Körfez ülkeleri' olarak açıkladığı saldırmazlık paktı teklifinin hangi ülkelere yapıldığı henüz bilinmiyor. Bölgede İran ile Yemen'deki savaşta karşı karşıya gelen Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler de bulunuyor.

YORUMLAR 24
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    PEYGAMBERİMİZİN VEDA HUTBESİNDE : Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman kardeşinin kanıda, malıda helal olmaz.Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. Oda sizi yaptıklarınızdan dolayı sorguya çekecektir. Sakin benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve BİRBİRİNİZİN BOYNUNU VURMAYINIZ! Bu vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın... OLABİLİR Kİ BURADA BULUNAN KİMSE, BUNLARI DAHA İYİ ANLAYAN BİRİSİNE ULAŞTIRMIŞ OLUR
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi 3. dünya savaşını istiyor 1. dünya savaşından sonra Osmanlı parçalandı Yahudiler Filistine yerleşti.. 2. dünya savaşından sonra Filistine göç etmek istemeyen Yahudilerin bir kısmına Hitler musallat edildi Avrupadan kovuldular Filistine göçe zorlandırlar savaş sonunda İsrail Devleti kuruldu. 3. dünya savaşından sonrada amaçları "Büyük İsrail Devletini" tamamlamak Türkiyede dahil istedikleri toprak ve enerji yataklarını elegeçirmek
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes iranı abd yanlısı sanıyor ama bence İranın bekleme sebebi nükleeri bir şekilde çıkarmak ondan sonra savaşa girebilir..
    Cevapla
  • Temel 4 yıl önce Şikayet Et
    abd kendi başına birakın İran’a vurmayı herhanki bir fakir silahı olmayan Afrika ülkesine bile vuramaz İran’a vurma hevesi başta terörist israil ve sudi arabistan savaş çıkarmak istiyor israil sesini çıkarmıyor nedeni ise besbelli ortadadır çünkü başına ne geleceğini çok iyi biliyor en küçük kıpırdamada yok olacağını çok iyi biliyor şu anki savaş ortamını hazırlayan yüzde yüz israildir ama şunu çok iyi bilmeliyiz İran’ın sonunun gelmesi Türkiye için hiç iyi olmayacak yüz de yüz şeytaların önündeki engel bir tek Türkiye kalacak.
    Cevapla
  • sevindirici olan 4 yıl önce Şikayet Et
    yorumların çoğunun iranı çözmüş olmaları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu