Japonya Başbakanı Abe İran'a gitti!

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, beraberindeki üst düzey heyetle birlikte İran’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Söz konusu ziyareti değerlendiren İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ziyaretin "İran'ın akıllı yaklaşımının bir sonucu" olarak değerlendirdi.

Japonya Başbakanı Abe İran'a gitti!
Japonya Başbakanı Abe İran'a gitti!
GİRİŞ 12.06.2019 18:17 GÜNCELLEME 12.06.2019 18:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran’da İslam Devrimi'nin gerçekleşmesinden sonra ilk kez İran'a ziyaret için gelen Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Saadat Abad Sarayı'nda görüşeceği belirtildi.

 

İki gün sürecek İran ziyaretinde Japonya Başbakanı'nın yarın sabah İran dini lideri Ayetullah Hamaney ile görüşeceği açıklandı.

"BUGÜNDEN İTİBAREN OLUMLU GELİŞMELER OLACAK"

Japonya Başbakanı Abe, ülkesinden ayrılmadan önce başkent Tokyo'daki Haneda Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yapmış ve ABD ile İran arasında devam eden gerginlik nedeniyle endişeli olduğunu belirtmişti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise bu sabah yaptığı açıklamada, ABD yaptırımları karşısında İran milleti ve hükümetin tek vücut olduğunu ifade etti. Ruhani, "Bugünden itibaren ekonomide olumlu gelişmeler olacak'' dedi.

"İRAN'IN AKILLI YAKLAŞIMININ BİR SONUCU"

Söz konusu ziyareti değerlendiren İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Japonya Başbakanı Abe Şinzo'nun Tahran ziyaretinin "İran'ın akıllı yaklaşımının" bir neticesi olduğunu söyledi. 

Başkent Tahran'da düzenlenen bir anma programına katılan Laricani, burada yaptığı açıklamada Japonya Başbakanı Abe'nin İran temaslarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Bölgesel ve uluslararası konularda dost ve ilgili ülkelerle müzakerelerde bulunduklarını belirten Laricani, Japonya'nın da geçen yıllarda İran ile sürekli istişare ve ekonomik ilişki içinde olduğunu ifade etti. 

Tarafların ehliyet sahibi olması ve doğru adımlar atması durumunda sorunların çözümünün de kolay olacağını söyleyen Laricani, şunları kaydetti:

"Sorun çıkaran taraf ABD'liler. Abe Şinzo'nun Tahran ziyareti İran'ın akıllı yaklaşımının bir sonucudur. Bu ziyaret sorunların çözümünde İran'ın müzakereden yana olduğunun bir göstergesidir."

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 2
  • EBUBEKİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Japonya teklif edilebilecek bir açıklama şudur : İran'a ekonomisinde düzeltmek için ortak proje uygulanabilir; hatta ABD 'de çıldırması için performans sergilemektedir.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı ahmaklara göre bunların hepisi oyun, bu aptallara diyen yokmu buca ambargo ve tahtit ve Amerika askerlerini yakalayıp diz çökmesi ve...oyunmu? Şimdide anlaşma için dilencilik yapıp japonya başbakanını ara bulucuk olarak göndermiş nasıl ki önce bazı avupa avurpa ve arap amirliklerini göndermişti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…