Ruhani: ''Nükleer anlaşma taahhütlerimizi azaltmaya devam edeceğiz''

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün bakanlar kurulunda yaptığı toplantıda, ''Nükleer anlaşmanın diğer ortaklarından olumlu işaretler gelmemesi halinde anlaşma altındaki taahhütlerimizi azaltmaya devam edeceğiz'' dedi.

Ruhani: ''Nükleer anlaşma taahhütlerimizi azaltmaya devam edeceğiz''
Ruhani: ''Nükleer anlaşma taahhütlerimizi azaltmaya devam edeceğiz''
GİRİŞ 15.06.2019 15:17 GÜNCELLEME 15.06.2019 15:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, dün iki ülke arasındaki son gerilime rağmen İran'la bir anlaşmaya varma konusunda zamanın çok erken olduğunu düşündüğünü söyledi.

 

 

Başkan Trump attığı tweette, Tahran'a, İran ile ABD arasında arabuluculuk yapmak üzere İran'da bulunan Japonya Başbakan Abe'nin çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, ''Şahsen, şu anda İran’la bir anlaşmaya varmanın çok erken olduğunu düşünüyorum'' demişti.

Cumhurbaşkanı Ruhani ise Tahran’ın görülmemiş bir baskı altında bulunmasına rağmen ülkedeki genel durumun iyi olduğunu söyledi.

 

 

Ruhani, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ''Amerika’nın ülke üzerindeki baskısı zirve noktasına ulaştı. ABD kapasitesini tamamlamak üzeredir. Bu da geçecektir'' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Obama'nın başkanlığı döneminde 2015 yılında, İran ile BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve Almanya'nın katılımıyla nükleer enerji üretimin faaliyetinin kontrol altına alınması anlaşmasından, İran'ın nükleer füze çalışması ve Orta Doğu'daki faaliyetlerini ileri sürerek geçen sene çekildiğini açıkladı ve İran'a yaptırım uygulamaya başladı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • ğpoıuy 4 yıl önce Şikayet Et
    aferim irana en doğrusuda budur çoktan iranın nükleer güç olması lazımdıya oda ayrı bir konu şimdi venezuelanın nükleer silahları olsa abd tehdit işgal edebilecek cesareti gösterebilirmi ırakın libyanın suriyenin afganistanın yemenin ve diğer sömürge halinde olan dost ve islam ülkelerinin nükleer silahları olsa halkları mülteci durumunda kaynakları sömörülmesine işgal edilmesi olurmuydu keşke iran tarihte nükleeri atomu ilk bulmasına rağmen mollalar zamanında engel olmasaydı şimdi iran nükleer g üç olmuştu çoktan hiçbir dost islam ülkesi işgal edilemeyecekti keşke türkiye medyasıda iranı her türlü arenada nükleerleşmesini savunsa petrolü doğalgazı işgal edilmemesi için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu