ABD'de casus krizi! Gizli belgeleri o ülkeye vermiş

ABD'de Dışişleri Bakanlığı eski çalışanı Candace Marie Claiborne, Çin ajanlarıyla iş birliği yaptığı, gizli belgeleri Çin ajanlarına verdiği gerekçesiyle hapis cezasına mahkum edildi.

ABD'de casus krizi! Gizli belgeleri o ülkeye vermiş
ABD'de casus krizi! Gizli belgeleri o ülkeye vermiş
GİRİŞ 10.07.2019 11:22 GÜNCELLEME 10.07.2019 11:22

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan basın açıklamasında, Dışişleri Bakanlığı eski çalışanı Candace Marie Claiborne adlı kişinin, Çinli casuslarla iş birliği yaptığı gerekçesiyle 3 yıldan fazla hapis cezasına mahkum edildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, ''ABD Dışişleri Bakanlı eski personeli Candace Marie Claiborne hakkında, ABD'ye yönelik komplo kurmak suçundan 40 ay hapis 3 yıl denetimli serbestlik ve 40 bin dolar para cezasına mahkum edildi. Zanlının, ABD'nin Dışişleri Bakanlığına ait gizli belgeleri Çinli casuslara verdiği, Çinli ajanlarla temaslarda bulunduğu ve onlardan hediyeler aldığı tespit edildi.'' ifadelerine yer verildi. 

5 YIL BOYUNCA PARA VE HEDİYE AKMIŞ

Açıklamada şahsın Çin istihbarat yetkililerine, ekonomiden diplomatik ziyaretlere kadar çeşitli konularda gizli belgeleri verdiğinin ortaya çıktığına yer verildi. Çinli ajanların Claiborne'ye beş yıl boyunca binlerce dolar değerindeki hediyeler, ve para verdiği de belirtildi.

Claiborne'in Pekin ve Şangay da dahil olmak üzere yurtdışı görevlerini yürütmeden önce, 1999 yılında Dışişleri Bakanlığı için Ofis Yönetimi Uzmanı olarak çalışmaya başladığı açıklandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."